Rolgordijnstof Primera Alu

Rolgordijnen Primera Alu

De blackout-stoffen van de Primera Alu-collectie worden zonder toevoeging van voor de gezondheid gevaarlijke stoffen vervaardigd en zijn OEKO-TEX-gecertificeerd. De aluminium coating op de achterzijde van de stoffen zorgt voor een zeer hoge warmtereflectie, zodat deze rolgordijnen uiterst geschikt zijn voor gebruik aan de zuidzijde en voor dakramen.

Stoftype: Verduisteringsstoffen

Verduisteringsstoffen zijn stoffen die geen lichtstralen doorlaten. Er kunnen in de afgewerkte producten echter voor het product specifieke lichtspleten aan de zijkanten ontstaan. Verduisteringsstoffen zijn voornamelijk geschikt voor gebruik als zonwering, hittewering of als bescherming tegen verblinden.

  • achterkant met aluminium coating
  • OEKO-TEX Standard 100
  • eenkleurig, licht glanzend
Adviesprijs vanaf 106 € vanaf 75 €
Rolgordijnen selecteren

De kleuren van de Rolgordijnen-Collectie Primera Alu

Collectieeigenschappen van Primera Alu

100 % polyester, achterzijde aluminium coating, niet lichtdoorlatend, oeko-tex standaard 100, bijzonder geschikt voor dakramen en zuidzijde, hoge thermische reflectiecoëfficiëntswaarde, prijsgroep 5

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Rolgordijnen-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.

Aanbevelingen voor de computerwerkplek

Stofeigenschappen voor de computerwerkplek.

Sinds 1 januari 2000 schrijft de computerwerkplekverordening voor computerwerkplekken lichtbeschermingsvoorzieningen voor. Taak: Schittering en reflecties op monitoren te voorkomen en bovendien een vrij uitzicht naar buiten mogelijk maken.

Vanuit elke windstreek is het zonlicht of de lichtintensiteit verschillend. De ideale waarde op de werkplek ligt tussen de 500 en 1500 lux. Het bereiken van deze waarde wordt door vele factoren doorslaggevend beïnvloed. Zo speelt ook het seizoen, de invalshoek van de zonnestralen en de aanwezigheid van tegenoverliggende gebouwen een doorslaggevende rol voor de benodigde transmissiewaarden van het gordijn.

Voor de praktische toepassing adviseren we om als "vuistregel" de maximale transmissiewaarden niet te overschrijden.

Waroom sundiscount?
  • Kwaliteit van het werk van Duitsland
  • Op maat gemaakt
  • Grote kleurencollectie
  • Snelle levering
  • Enorme keuze, gunstige prijzen
  • Duurzaamheid als doel