Rolgordijnstof Office BO

Rolgordijnen Office BO

Zoals de naam al suggereert, is de Office BO-collectie speciaal ontwikkeld voor kantoren en ideaal voor verduistering. Met zijn subtiele kleuren, de qua kleur aangepaste achterzijde en het fijne textielkarakter past het rolgordijn zich perfect aan elke kantoorruimte aan. De stoffen zijn moeilijk ontvlambaar conform DIN/EN 13501-1 en ook geschikt voor vochtige ruimtes.

Stoftype: Verduisteringsstoffen

Verduisteringsstoffen zijn stoffen die geen lichtstralen doorlaten. Er kunnen in de afgewerkte producten echter voor het product specifieke lichtspleten aan de zijkanten ontstaan. Verduisteringsstoffen zijn voornamelijk geschikt voor gebruik als zonwering, hittewering of als bescherming tegen verblinden.

  • Blackout textiel met fijn textiel karakter
  • eenkleurig
  • moeilijk ontvlambaar DIN/EN 13501-1
  • kan vochtig afgewist worden
Adviesprijs vanaf 75 € vanaf 52 €
Rolgordijnen selecteren

De kleuren van de Rolgordijnen-Collectie Office BO

Collectieeigenschappen van Office BO

100 % polyester, lichtechtheid 6-7, niet lichtdoorlatend, moeilijk ontvlambaar DIN 4102 B1, kan vochtig afgewist worden, prijsgroep 3

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Rolgordijnen-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.

Aanbevelingen voor de computerwerkplek

Stofeigenschappen voor de computerwerkplek.

Sinds 1 januari 2000 schrijft de computerwerkplekverordening voor computerwerkplekken lichtbeschermingsvoorzieningen voor. Taak: Schittering en reflecties op monitoren te voorkomen en bovendien een vrij uitzicht naar buiten mogelijk maken.

Vanuit elke windstreek is het zonlicht of de lichtintensiteit verschillend. De ideale waarde op de werkplek ligt tussen de 500 en 1500 lux. Het bereiken van deze waarde wordt door vele factoren doorslaggevend beÔnvloed. Zo speelt ook het seizoen, de invalshoek van de zonnestralen en de aanwezigheid van tegenoverliggende gebouwen een doorslaggevende rol voor de benodigde transmissiewaarden van het gordijn.

Voor de praktische toepassing adviseren we om als "vuistregel" de maximale transmissiewaarden niet te overschrijden.

Waroom sundiscount?
  • Kwaliteit van het werk van Duitsland
  • Op maat gemaakt
  • Grote kleurencollectie
  • Snelle levering
  • Enorme keuze, gunstige prijzen
  • Duurzaamheid als doel