geschikt voor vochtige ruimtes
Rolgordijnstof Medicare

Rolgordijnen Medicare

De stoffen van de Medicare-collectie zijn speciale oplossingen voor toepassing op plaatsen met strengere hygiënevereisten, zoals ziekenhuizen, artsenpraktijken, verpleeghuizen en vochtige ruimtes.

Vooral in medische instellingen is het belangrijk om bacteriën te weren of te voorkomen dat ze tot groei kunnen komen. De bescherming van textiel tegen schimmelvorming, vooral in vochtige ruimtes, voorkomt ongewenste vlekken, verkleuring en geuren en vermindert tegelijkertijd het gezondheidsrisico als gevolg van allergieveroorzakende sporen.

Voor de productie van Medicare-stoffen worden bacteriostatica en fungistatica gebruikt. Met andere woorden, in tegenstelling tot bactericiden en fungiciden, worden de ongewenste organismen hier niet primair vernietigd, maar wordt voorkomen dat ze zich verspreiden.

Stoftype: Semitransparante stoffen

Semi-transparante stoffen zijn de meest gekochte stofkwaliteit. Ze worden voornamelijk gebruikt als zonwering, zichtwering en decoratie. De relatief ondoorzichtige stoffen laten een deel van het daglicht naar binnen, zonder dat men van buiten direct naar binnen kan kijken.

  • OEKO-TEX Standard 100
  • Trevira CS
  • moeilijk ontvlambaar DIN 4102 B1
  • bacteriostatische en fungistatische eigenschappen
  • geschikt voor vochtige ruimtes
  • REACH-Verordening is een verordening van de Europese Unie
  • Certificering van de binnenluchtkwaliteit
Adviesprijs vanaf 92 € vanaf 65 €
Rolgordijnen selecteren

De kleuren van de Rolgordijnen-Collectie Medicare

Collectieeigenschappen van Medicare

100 % polyester, gewicht: 220 g/m², lichtechtheid 5-6, lichtdoorlatend, oeko-tex standaard 100, moeilijk ontvlambaar DIN 4102 B1, kan vochtig afgewist worden, speciaal geschikt voor het gebruik in plaatsen met verhoogde eisen van hygiëne en in vochtige ruimte, gemaakt van ten minste 80% gerecycleerde PET-flessen, prijsgroep 4

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Rolgordijnen-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.