geschikt voor vochtige ruimtes
Rolgordijnstof Lima

Rolgordijnen Lima

De rolgordijnstoffen uit de Lima-collectie worden gekenmerkt door een zeer mooie, lichte structuur in een breed scala aan kleuren. En het mooiste is dat de stoffen uit de collectie niet alleen mooi zijn om te zien, maar ook praktisch en functioneel. Ze kunnen met een vochtige doek worden afgenomen en zijn dus gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Bovendien zijn alle Lima stoffen geschikt voor vochtige ruimtes, wat betekent dat ze perfect zijn voor vochtige of natte ruimtes zoals badkamers of keukens.

Dus of u nu een kamer wilt opfleuren met levendige kleuren en texturen of gewoon op zoek bent naar een stof die zowel mooi als praktisch is, deze stoffen zijn zeker een goede keuze.

Stoftype: Semitransparante stoffen

Semi-transparante stoffen zijn de meest gekochte stofkwaliteit. Ze worden voornamelijk gebruikt als zonwering, zichtwering en decoratie. De relatief ondoorzichtige stoffen laten een deel van het daglicht naar binnen, zonder dat men van buiten direct naar binnen kan kijken.

  • OEKO-TEX Standard 100
  • geschikt voor vochtige ruimtes
  • REACH-Verordening is een verordening van de Europese Unie
  • Certificering van de binnenluchtkwaliteit
Adviesprijs vanaf 75 € vanaf 52 €
Rolgordijnen selecteren

De kleuren van de Rolgordijnen-Collectie Lima

Collectieeigenschappen van Lima

100 % polyester, gewicht: 200 g/m≤, lichtechtheid 5-6, kan vochtig afgewist worden, geschikt voor vochtige ruimte, oeko-tex standaard 100, prijsgroep 3

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Rolgordijnen-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.

Aanbevelingen voor de computerwerkplek

Stofeigenschappen voor de computerwerkplek.

Sinds 1 januari 2000 schrijft de computerwerkplekverordening voor computerwerkplekken lichtbeschermingsvoorzieningen voor. Taak: Schittering en reflecties op monitoren te voorkomen en bovendien een vrij uitzicht naar buiten mogelijk maken.

Vanuit elke windstreek is het zonlicht of de lichtintensiteit verschillend. De ideale waarde op de werkplek ligt tussen de 500 en 1500 lux. Het bereiken van deze waarde wordt door vele factoren doorslaggevend beÔnvloed. Zo speelt ook het seizoen, de invalshoek van de zonnestralen en de aanwezigheid van tegenoverliggende gebouwen een doorslaggevende rol voor de benodigde transmissiewaarden van het gordijn.

Voor de praktische toepassing adviseren we om als "vuistregel" de maximale transmissiewaarden niet te overschrijden.

Waroom sundiscount?
  • Kwaliteit van het werk van Duitsland
  • Op maat gemaakt
  • Grote kleurencollectie
  • Snelle levering
  • Enorme keuze, gunstige prijzen
  • Duurzaamheid als doel