geschikt voor vochtige ruimtes
Rolgordijnstof Aqua Perl

Rolgordijnen Aqua Perl

Dankzij de Teflon-coating aan weerszijden zijn de stoffen van de Aqua Perl-collectie extreem water- en vuilafstotend. Ze zijn daarom ideaal voor het gebruik in vochtige ruimtes. De stoffen zijn desinfecteerbaar, anti-microbacterieel en fungicide en worden daarom aanbevolen voor gebruik in artsenpraktijken, ziekenhuizen, enz.

Stoftype: Speciaal gecoate stoffen

Spezialbeschichtete Stoffe sind blickdichte Stoffe, die durch Spezialbeschichtungen auf der Außenseite des Stoffes nur einen geringen Teil der Licht- und Wärmestrahlen nach innen lassen. Sie werden vorwiegend als Sonnenschutz, Hitzeschutz oder Blendschutz für Bildschirmarbeitsplätze verwendet

  • extreem waterafstotend
  • aan weerszijden met teflon gecoat
  • eenkleurig
Adviesprijs vanaf 92 € vanaf 65 €
Rolgordijnen selecteren

De kleuren van de Rolgordijnen-Collectie Aqua Perl

Collectieeigenschappen van Aqua Perl

100 % polyester, gewicht: 233 g/m≤, lichtechtheid 7, geschikt voor beeldschermarbeid, Dimout, extreem vuil- en waterafwijzend door speciale tefloncoating aan voor- en achterkant, geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, gedesinfecteerd, antimikrobakteriell, speciale antischimmeluitrusting, optimaal voor dokterspraktijken en ziekenhuizen, prijsgroep 4

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Rolgordijnen-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.

Speciaal veredelde plissťstoffen zijn bijzonder effectief wat deze "RAT-waarden? betreft. Het gaat hierbij om stoffen die op hun naar buiten gerichte stofoppervlak een zogenaamde parelmoercoating (Perlexģ) bezitten. Deze stoffen bezitten een hoge mate van reflectie en zijn ook minder gevoelig voor contact met spatwater of insectenuitwerpselen dan met aluminium beklede materialen.

Aanbevelingen voor de computerwerkplek

Stofeigenschappen voor de computerwerkplek.

Sinds 1 januari 2000 schrijft de computerwerkplekverordening voor computerwerkplekken lichtbeschermingsvoorzieningen voor. Taak: Schittering en reflecties op monitoren te voorkomen en bovendien een vrij uitzicht naar buiten mogelijk maken.

Vanuit elke windstreek is het zonlicht of de lichtintensiteit verschillend. De ideale waarde op de werkplek ligt tussen de 500 en 1500 lux. Het bereiken van deze waarde wordt door vele factoren doorslaggevend beÔnvloed. Zo speelt ook het seizoen, de invalshoek van de zonnestralen en de aanwezigheid van tegenoverliggende gebouwen een doorslaggevende rol voor de benodigde transmissiewaarden van het gordijn.

Voor de praktische toepassing adviseren we om als "vuistregel" de maximale transmissiewaarden niet te overschrijden.

Waroom sundiscount?
  • Kwaliteit van het werk van Duitsland
  • Op maat gemaakt
  • Grote kleurencollectie
  • Snelle levering
  • Enorme keuze, gunstige prijzen
  • Duurzaamheid als doel