viele verschiedene Stofffarben der Rollo Kollektionen

Rolgordijn Stofcollecties

Met een keuze uit meer dan 200 kleuren, onderverdeeld in 4 stofsoorten, is de keuze grenzeloos. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een eenvoudig Rolgordijn in heldere natuurlijke kleuren of iets kleurrijks - bij ons vindt u zeker de juiste stof. Laat u inspireren en informeer uzelf hier uitgebreid over onze plissťstoffen.

Om het kiezen van een stof voor u makkelijker te maken, zijn de collecties ingedeeld aan de hand van hun materiaaleigenschappen. De stofsoort bepaalt ook de geschiktheid van een rolgordijnen voor verschillende lichtsituaties. Zo is een verduisteringsstof meestal een dikke, stevige stof die het binnendringen van licht en warmte voorkomt. Veel transparante stoffen zijn daarentegen van een patroon voorzien en meer geschikt voor toepassing in de woonkamer.

Transparante stoffen

Transparante stoffen zijn relatief lichtdoorlatende dunne stoffen die voornamelijk worden gebruikt als decoratie en een lichte zicht- en zonwering bieden.

De stoffen van de Brillant Ottima Naturoptic Wood-collectie kunnen zowel gebruikt worden voor rolgordijnen als voor dubbele rolgordijnen. Afwisselende stroken van ondoorschijnende en doorschijnende stof verhullen het binnenste van het vertrek terwijl er toch voldoende licht in de ruimte doordringt. Als dubbel rolgordijn kunnen de geweven stroken zo worden ingesteld, dat de ruimte bijna perfect zichtwerend wordt.

Hoofdkenmerk van de natuurlijke Brillant Ottima-stroken is de afwisseling tussen ondoorzichtige en doorzichtige stroken. Daarbij bezitten de ondoorzichtige stofstroken een kleurverloop van licht naar donker.

De stoffen van de Brillant Ottima-collectie met multi-strokendesign zijn verkrijgbaar als dubbele rolgordijnen en gewone rolgordijnen. De afwisseling tussen ondoorzichtige en doorzichtige weefselstroken zorgt niet alleen voor een verfijnde uitstraling, maar bij het dubbele rolgordijn ook voor een optimale lichtregeling. Kenmerkend voor de multi-strokencollectie zijn de als horizontale lijnen aangebrachte gekleurde naden.

Of het nu als dubbel rolgordijn of rolgordijn is, met het Brillant Ottima-jacquardweefsel beschikt u over een verfijnde raamdecoratie. In de vorm van een dubbel rolgordijn zorgt de afwisseling tussen ondoorzichtige en doorzichtige strepen als rondlopende stofbaan voor een variabele lichtinval.

In effen kleuren of met kleurenstructuur- dat zijn de stoffen uit de Brillant Ottima Unidesign-collectie. De afwisselend doorzichtige en ondoorzichtige stofstroken zorgen niet alleen voor een geweldige uitstraling. Met een dubbel rolgordijn, waarbij de stofbaan dubbel is, bepaalt u hoe ondoorzichtig of lichtdoorlatend uw vertrek moet zijn.

Semitransparante stoffen

Semi-transparante stoffen zijn de meest gekochte stofkwaliteit. Ze worden voornamelijk gebruikt als zonwering, zichtwering en decoratie. De relatief ondoorzichtige stoffen laten een deel van het daglicht naar binnen, zonder dat men van buiten direct naar binnen kan kijken.

Het effen, dubbelzijdig afgewerkte weefsel uit de Premium-rolgordijncollectie maakt indruk door zijn textiele karakter en een hoge lichtechtheid van > 5!

De effen stoffen van de Simply Design-collectie zijn kleurrijk en semi-transparant. De fijne oppervlaktestructuur verleent de stoffen een textiel karakter.

De stoffen uit de Juno-rolgordijnencollectie zijn weefsels met een lichte natuurstructuur, die zich in het bijzonder kenmerken door hun subtiele lichtdoorlatendheid. Het weefsel is aan beide zijden met teflon gecoat en daarom zeer duurzaam en extreem vuilafstotend. Dankzij de fabricage zonder schadelijke stoffen is de Juno-collectie OEKO-TEX-gecertificeerd .

met parelglanseffect
Rolgordijnstof Suntime Perl

Suntime Perl

Een expressief weefsel met een glimmend oppervlak aan weerszijden karakteriseert de rolgordijnstoffen van de Suntime Perl-collectie. Daarbij creŽren fijne glinsterpigmenten een elegant parelglanseffect.

geschikt voor vochtige ruimtes
Rolgordijnstof Medicare

Medicare

De stoffen van de Medicare-collectie zijn speciale oplossingen voor toepassing op plaatsen met strengere hygiŽnevereisten, zoals ziekenhuizen, artsenpraktijken, verpleeghuizen en vochtige ruimtes.

De stoffen uit de Cetus-collectie zijn stoffen met een screenlook, die gekenmerkt worden door het textiele uiterlijk en de relatief hoge transparantie. Ze zijn met een vochtige doek te reinigen, afwasbaar bij 30 įC, OEKO-TEX-gecertificeerd en moeilijk ontvlambaar conform DIN 4102 B1. Daarmee zijn deze rolgordijnen geschikt voor veel, vooral ook objectgebonden, toepassingsgebieden.

Een compleet nieuw ontwikkeld weefsel met lichte structuur in actuele trendkleuren maakt deze stoffen tot een populaire rolgordijnencollectie. Vooral op zonnige dagen maken de Corona-trendkleuren indruk met hun hoog lichtvermogen. Het weefsel wordt geproduceerd zonder voor de gezondheid schadelijke stoffen en is gecertificeerd volgens de OEKO-TEX-standaard.

De stoffen uit de TechnoTrend-collectie zijn zeer hoogwaardige weefsels vervaardigd uit 100% polyester Trevira CS en hebben daardoor een uitmuntend textielkarakter. Alle stoffen zijn vochtbestendig, moelijk ontvlambaar conform DIN 4102 B1 en bij 30 įC wasbaar. Bovendien garanderen deze stoffen een zeer goede geluidsbescherming (gecertificeerd).

veel kleuren
Rolgordijnstof Carina

Carina

De Carina-rolgordijncollectie overtuigt door effen stoffen met een fijne textielstructuur, die bovendien met een vochtige doek kunnen worden afgenomen. Het kleurenspectrum omvat zowel zachte als krachtige tinten.

Het Polaris-weefsel bestaat uit Trevira CS-vezels en is daarom permanent moeilijk ontvlambaar. Deze rolgordijnstoffen worden vervaardigd volgens OEKO-TEX-richtlijnen zonder voor de gezondheid schadelijke stoffen. Bovendien kan de stof met een vochtige doek worden afgenomen en is wasbaar bij 30 įC. Met de effen rolgordijnstoffen in subtiele kleuren krijgt u een zichtwering en bescherming tegen verblinden die in elke ruimte kan worden geÔntegreerd.

De met rankmotieven bedrukte stoffen van de Flora Trend-collectie zijn ideaal voor een decoratieve styling van vertrekken.

De effen kleuren van de Office-collectie zijn moeilijk ontvlambaar, pvc- en halogeenvrij en kunnen met een vochtige doek worden afgenomen. Met hun subtiele kleuren zijn ze ideaal voor gebruik in kantoorruimtes.

Zoals de naam al doet vermoeden, bevat de collectie "bedrukte stoffen" rolgordijnstoffen met kleurrijke motieven. Enerzijds vindt u hier tijdloze patronen zoals willekeurig gerangschikte cirkels of vierkanten die perfect in een werkkamer passen, maar ook stoffen met bloemmotieven. Een blikvanger bij het keukenraam zijn onze stoffen met fruitmotieven.

Bij deze collectie zegt de naam alles. De semi-transparante, lichte basisstof wordt in kleur gedompeld door contrasterende verticale lijnen.

geschikt voor vochtige ruimtes
Rolgordijnstof Lima

Lima

De rolgordijnstoffen uit de Lima-collectie worden gekenmerkt door een zeer mooie, lichte structuur in een breed scala aan kleuren. En het mooiste is dat de stoffen uit de collectie niet alleen mooi zijn om te zien, maar ook praktisch en functioneel. Ze kunnen met een vochtige doek worden afgenomen en zijn dus gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Bovendien zijn alle Lima stoffen geschikt voor vochtige ruimtes, wat betekent dat ze perfect zijn voor vochtige of natte ruimtes zoals badkamers of keukens.

Er gaat niets boven ontspannen in een woonruimte die zowel stijlvol als gezellig is. Een geweldige manier om deze perfecte look te bereiken is het gebruik van het hoogwaardige textiel uit de Luna-collectie. Met hun zeer mooie textielstructuur zijn ze perfect voor een stijlvolle woonruimte.

Vriendelijke kleuren en een opvallend effect zijn de belangrijkste kenmerken van de Marmor-collectie. Zoals de naam al suggereert, doet het patroon aan marmer denken, dat zich in bijpassende kleuren over de gehele stof uitstrekt. De lichte, lichtdoorlatende stoffen zijn dankzij een speciale coating moeilijk ontvlambaar conform B1. Daarnaast zijn de drie donkere stoffen donkerblauw, grijs en bloedrood geschikt voor toepassing op computerwerkplekken.

De Trevira CS-collectie wordt gekenmerkt door innovatieve effen stoffen. De halfdoorschijnende stoffen van het moeilijk ontvlambare Trevira CS-weefsel zorgen voor zicht- en zonwering in zowel werk- als woonruimtes. Het licht glanzende materiaal creŽert lichtreflexen bij tegenlicht en verleent uw vertrekken een aangename sfeer.

De stoffen van de Smart-collectie boeien met trendy basiskleuren met ingeweven glanzende reliŽfpatronen. De resulterende geo­metrische vormen, die doen denken aan rechthoeken, geven de stoffen hun bijzondere en elegante uitstraling. Een echte blikvanger bij elk raam.

De rolgordijnstoffen uit de Melange-collectie combineren op unieke wijze elegantie en functionaliteit. De hoogwaardige stof met zijn onvergelijkbare textielstructuur geeft uw ruimte een elegante uitstraling.

Speciaal gecoate stoffen

Speciale condities vereisen een speciale rolgordijn. Speciaal gecoate stoffen zijn ondoorzichtige stoffen die dankzij de speciale coatings op de buitenzijde van de stof slechts een klein deel van de licht- en warmtestralen binnen laten. Ze worden voornamelijk gebruikt als zonwering, warmtewering of bescherming tegen verblinden voor computerwerkplekken.

veel kleuren
Rolgordijnstof Soltis 99

Soltis 99

Met de uitzonderlijk sterke, geperforeerde Soltis 99-textielstoffen kan de lichtstroom nauwkeurig en effectief worden geregeld. Door een speciale achterzijde worden de toch al zeer efficiŽnte stoffen precies op de desbetreffende plaats van gebruik afgestemd: Stoffen met een aluminium achterzijde bieden maximaal zichtcomfort aan mensen die met een computer werken. Stoffen met een witte achterzijde zorgen voor een uitstekend zicht- en warmtecomfort. Soltis-stoffen met twee gekleurde zijden - beide zijden in dezelfde kleur - filteren warmte en licht, wat een esthetisch gezien perfecte integratie in de omgeving mogelijk maakt.

geschikt voor vochtige ruimtes
Rolgordijnstof Aqua Perl

Aqua Perl

Dankzij de Teflon-coating aan weerszijden zijn de stoffen van de Aqua Perl-collectie extreem water- en vuilafstotend. Ze zijn daarom ideaal voor het gebruik in vochtige ruimtes. De stoffen zijn desinfecteerbaar, anti-microbacterieel en fungicide en worden daarom aanbevolen voor gebruik in artsenpraktijken, ziekenhuizen, enz.

De stoffen van de Office Reflex-collectie zijn op de achterzijde met parelmoer gecoat en dus bestand tegen insectenuitwerpselen. Deze rolgordijnen zijn brandvertragend, pvc- en halogeenvrij, kunnen met een vochtige doek worden afgenomen en zijn met hun subtiele kleuren perfect voor de toepassing in kantoren.

Techno Alu is een screenweefsel gemaakt van Trevira CS en heeft een openingfactor van 2%. Dit resulteert in zeer goede lichttechnische waarden. Door de aluminiumcoating aan de achterkant heeft het ook uitstekende thermische eigenschappen. Bovendien heeft het weefsel zeer goede akoestische eigenschappen en een fijne textiele uitstraling. De weefsels zijn vlamvertragend volgens DIN 4102 B1.

geschikt voor vochtige ruimtes
Rolgordijnstof Screen

Screen

Het fijn geperforeerde screenweefsel is ideaal voor hoogwaardige objecten alsmede het stijlvolle woongedeelte. De extreem robuuste stoffen zijn moeilijk ontvlambaar conform DIN 4102 B1 en de openingsfactor van 5% biedt het best mogelijke zicht naar buiten toe. De waterbestendige en antibacteriŽle stof is ook geschikt voor vochtige ruimtes en heeft een zeer lange levensduur met een eveneens zeer hoge kleurechtheid van 8.

Verduisteringsstoffen

Verduisteringsstoffen zijn stoffen die geen lichtstralen doorlaten. Er kunnen in de afgewerkte producten echter voor het product specifieke lichtspleten aan de zijkanten ontstaan. Verduisteringsstoffen zijn voornamelijk geschikt voor gebruik als zonwering, hittewering of als bescherming tegen verblinden. Met een reflectie van 78 % en een absorptie tot 95 % overtuigen ze door hun uitstekende efficiŽntie. Natuurlijk kunt u ook's nachts genieten van een rolgordijn met verduisteringsstof, omdat onze rolgordijnen geen kans geven aan maanlicht of straatlampen! De beste voorwaarde voor een gezonde slaap.

veel kleuren
Rolgordijnstof Studio BO

Studio BO

De stoffen van de Studio BO-collectie zijn bij uitstek geschikt voor de verduistering van ruimtes. Het fijne textielkarakter, de in kleur aangepaste achterzijde en de vochtbestendigheid maken deze rolgordijnen tot iets bijzonders. Daarbij laat de verscheidenheid aan kleuren niets te wensen over.

De blackout-stoffen van de Primera Alu-collectie worden zonder toevoeging van voor de gezondheid gevaarlijke stoffen vervaardigd en zijn OEKO-TEX-gecertificeerd. De aluminium coating op de achterzijde van de stoffen zorgt voor een zeer hoge warmtereflectie, zodat deze rolgordijnen uiterst geschikt zijn voor gebruik aan de zuidzijde en voor dakramen.

Zoals de naam al suggereert, is de Office BO-collectie speciaal ontwikkeld voor kantoren en ideaal voor verduistering. Met zijn subtiele kleuren, de qua kleur aangepaste achterzijde en het fijne textielkarakter past het rolgordijn zich perfect aan elke kantoorruimte aan. De stoffen zijn moeilijk ontvlambaar conform DIN/EN 13501-1 en ook geschikt voor vochtige ruimtes.

De stoffen uit de Portofino collectie zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een functioneel en toch stijlvol raamgordijn. De natuurlijke linnenlook geeft het rolgordijn een elegante en tijdloze uitstraling en zorgt voor een warme en gezellige sfeer.

Waroom sundiscount?
  • Kwaliteit van het werk van Duitsland
  • Op maat gemaakt
  • Grote kleurencollectie
  • Snelle levering
  • Enorme keuze, gunstige prijzen
  • Duurzaamheid als doel