ein Rollo nach Maß für normale Fenstergrößen

Rolgordijn op maat S

Het rolgordijn op maat S past discreet in elke ruimte met zijn kleine as en een enorme selectie decoratieve stoffen uit verschillende collecties. Bovendien past deze rolgordijn zich door een grote verscheidenheid aan bedieningsvarianten en types aan uw ruimtesituatie aan. Deze rolgordijn is verkrijgbaar in maten tot 200 cm breed en 300 cm hoog. Hier vindt u grotere rolgordijnen.

 • Afmetingen tot 200 cm breed en 300 cm hoog mogelijk
 • Tot 300 kleuren en stoffen
 • 6 verschillende rolgordijntypes mogelijk
 • Bediening via zijbediening met ketting
 • Bediening via middenbediening mogelijk
 • Naar keuze met minicassette verkrijgbaar
 • Alle types ook met motorbediening mogelijk
 • Rolgevormd staal-rolgordijnbuis Ø 28 mm
Adviesprijs vanaf 41 € vanaf 29 €
Configureren

Ongeacht voor welk doel u uw nieuwe rolgordijn wilt gebruiken, wij hebben voor u de passende uitvoering en het juiste ophangmateriaal in ons assortiment. Tevens bieden we u met zo'n 300 kleuren bijna ontelbare vormgevingsmogelijkheden. Daardoor zijn onze rolgordijnen geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen:

 • Bescherming tegen verblinding op werkplekken met beeldschermen
 • Bescherming tegen inkijk voor meer privacy
 • Verduistering van kinder- en slaapkamers
 • Bescherming tegen de warmte op warme zomerdagen

Verschillende soorten rolgordijnen voor verschillende eisen

Rolgordijn Type 1 en 2: een overzicht van de verschillende houders

Dat purisme niet verkeerd hoeft te zijn, blijkt uit onze rolgordijnen typen 1 en 2. Geheel op elkaar afgestemde materialen van de beste kwaliteit maken van onze instapmodellen zonbescherming op maat die u niet wilt missen.

Type 2 is, met een montageprofiel dat als gegoten tegen de houders van de rolgordijnen ligt, nog gemakkelijker te monteren. Daar komt bij dat door een klein beetje verschuiven van de bevestigingsclips kleine oneffenheden in de ondergrond kunnen worden genivelleerd.

Rolgordijntypen met cassette

Rolgordijnen met cassette

Gesmeerd lopende cassettes verlenen onze rolgordijnen nu net dat beetje extra en beschermen tevens onze hoogwaardige materialen. Of u hierbij nu kiest voor een jeugdig frisse, halfronde cassette of een meer klassiek ogende moderne hoekige cassette, u krijgt bij ons altijd een rolgordijn dat voldoet aan de hoogste kwaliteits- en designeisen.

 • Type E: halfronde cassette die het materiaal onderaan niet volledig omsluit
 • Type K: een rechthoekige cassette die materiaal en techniek volledig in een moderne cassette integreert
 • Type U: een heel bijzonder rolgordijn van de mooiste materialen – het ultieme rolgordijn

Het Ultimate rolgordijn

Productafbeelding van het rolgordijn Ultimate

Zoekt u een rolgordijn dat uniek is in zijn vorm en mogelijkheden? Wilt u een stijlbewuste moderne en tijdloze blikvanger in uw kamer? Laat dan uzelf, uw familie en al uw bekenden enthousiasmeren door ons rolgordijn Ultimate. De mooiste materialen in combinatie met onze precisie bij de fabricage worden hier gecombineerd tot een rolgordijn met een ultieme extra klasse. Het prachtige design-rolgordijn wekt enthousiasme op met een kap van roestvrij staal of chroom. In kleur bijpassend zijn er ook dragers, kettingen en aandrijfbehuizingen van roestvrij staal of chroom. Het rolgordijn wordt afgerond en gecompleteerd met een rechthoekige design-onderrail (hoogte 28 mm/diepte 10 mm), die eveneens van roestvrij staal of chroom is gemaakt. Behalve een absoluut stemmingsvol geheel overtuigen ook de levensduur en de lichte loop van deze componenten.

Rolgordijn met minicassette

Productafbeelding van het rolgordijn S met minicassette

U wilt een rolgordijn met trekdraad gebruiken (eindloos ketting) met cassette, maar u hebt slechts een klein rolgordijn nodig? Juist hiervoor hebben wij onze rolgordijnen Size S met een prachtige minicassette uitgevoerd. U kunt deze cassette zelfs zonder boren direct op het raam plakken.

Houd er rekening mee dat voor het rolgordijn type 5 met verduisteringsmateriaal de hoogte begrensd is tot maximaal 140 cm.

Bediening

Rolgordijnen zijn kinderlijk eenvoudig te bedienen. Afhankelijk van het type rolgordijn kunt u kiezen tussen verschillende manieren van bedienen.

Veerrolgordijn met trekveer

Wit veerrolgordijn met kwasten voor de bediening

De bekendste manier van bedienen is die van het veerrolgordijn. Een veer in de as van het rolgordijn zorgt voor de juiste trekkracht om het materiaal van het rolgordijn op te rollen als dat nodig is. Tevens is in het rolgordijn een mechanisme geÔntegreerd die het vastzetten van het gordijn op vrijwel elke hoogte mogelijk maakt.

Om het rolgordijn te openen, wordt dit een klein stukje naar beneden getrokken. Dit maakt de vergrendeling los waarna u het gordijn omhoog kunt trekken.

Om hem gemakkelijk te kunnen gebruiken, is onderaan het rolgordijn een kwastje aangebracht. Daarop berust de vaak gebruikte aanduiding Middeltrekrolgordijn.

Trekdraadrolgordijn met eindloos ketting

Wit trekdraadrolgordijn met eindloos ketting van kunststof in de kozijn

Een andere bedieningsvariant is het rolgordijn met de trekdraad aan de zijkant. Hierbij wordt het rolgordijn met een eindloos ketting geopend en gesloten. De ketting loopt aan de zijkant langs de as van het rolgordijn door een onderhoudsvrije kettingaandrijving.

Door aan de eindloos ketting te trekken, wordt de rolgordijnas in beweging gebracht en rolt het gordijn op of neer. Bij de configuratie van het rolgordijn kunt u beslissen of de bedieningsketting aan de linker- of rechterkant moet worden aangebracht.

Rolgordijnen met motor

Rolgordijn met 24 V-motor, verborgen door de rolgordijncassette

Een rolgordijn met een ingebouwde buismotor biedt de gemakkelijkste manier van bedienen. Een eenvoudige druk op de knop is voldoende en het rolgordijn opent of sluit direct. De motor neemt u het gehele werk uit handen.

De aandrijving is volledig in het rolgordijn geÔntegreerd en daardoor van buiten niet zichtbaar.

U kunt de motor combineren met een bediening. Daardoor kunt u gemakkelijk meerdere rolgordijnen tegelijk openen en sluiten. De besturing vindt daarbij radiografisch plaats vanaf elk punt in de ruimte. Zo kunt u heel gemakkelijk vanaf de bank de rolgordijnen omlaag laten komen.

Bevestiging

Afhankelijk van het soort rolgordijn kunnen deze op verschillende manieren worden gemonteerd. Kies voor de wijze van bevestiging die het beste bij uw ramen past.

Rolgordijnmontage zonder boren met de Klemmfix

De klemdrager Klemmfix voor montage van rolgordijnen zonder boren

Op PVC-ramen kunnen de rolgordijnen ook zonder boren worden bevestigd. Daartoe hebben we de klemdrager Klemmfix in ons assortiment.

De klemdragers worden op het raamkozijn geklemd, het rolgordijn zelf weer aan deze dragers bevestigd.

De Klemmfix is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en grijs waardoor hij beslist bij uw raam past.

Instelbare wandhouder

Een grote en een kleine instelbare wandhouder

Voor montage aan de wand of in het kozijn zijn onze instelbare wandhouders het meest geschikt. Ze zijn gemaakt van stabiel metaal en worden eenvoudig aan de wand geschroefd.

De afstand tussen wand en rolgordijn is naar wens en omstandigheden instelbaar. De kleinere wandhouder is instelbaar tussen 90 mm en 150 mm, – de grotere houder tussen 156 mm en 204 mm.

Bevestiging met een clip / Kombiträger

Twee metalen clips voor de bevestiging van rolgordijnen

Bij dit soort montage worden de metalen houders rechtstreeks aan de wand of het plafond vastgeschroefd. Vervolgens wordt het rolgordijn met het bijbehorende drager- respectievelijk cassetteprofiel in de clips/de combidrager geklikt. Op die manier kunt u het rolgordijn als dat nodig is net zo makkelijk weer wegnemen.

Universele drager voor wand, plafond en nis

Montage met universele dragers tegen het plafond

Praktische universele dragers zijn verkrijgbaar voor ons rolgordijn type 1. Deze worden rechtstreeks geschroefd aan de wand, het plafond of het raamkozijn. Vervolgens hoeft het rolgordijn alleen nog maar in de beide universele dragers te worden geklikt.

Zijdelingse geleiding/slingerbeveiliging

Een slingerbeveiliging aan een rolgordijn

Optioneel kan het rolgordijn met een zijgeleiding worden uitgerust. De onderste houders van deze slingerbeveiliging zijn gemaakt van transparant PVC en houden de staalkabelspanning vast. Kabels geleiden het eindprofiel en voorkomen zo dat het rolgordijn gaat slingeren, zodat het altijd in de juiste positie blijft bij openen, kantelen of tocht.

Waroom sundiscount?
 • Kwaliteit van het werk van Duitsland
 • Op maat gemaakt
 • Grote kleurencollectie
 • Snelle levering
 • Enorme keuze, gunstige prijzen
 • Duurzaamheid als doel