+31 20 8908093 Ma-do 7-16:30 uur | Vr 7-15:45 uur
geschikt voor vochtige ruimtes
Plisséstof Perlino

Plissé Perlino

Boogvormig geordende kleine cirkels slingeren zich door horizontale, in dezelfde tinten gehouden lijnen - dat is de Perlino-collectie. Door het gebruik van een speciale weeftechniek tekenen de cirkels zich dan weer helderder, dan weer donkerder op de hoofdkleur van de stof af. Het resulterende patroon doet denken aan opstijgende luchtbellen en zorgt voor een rustgevende sfeer in de ruimte.

Stoftype: Semitransparante stoffen

Semi-transparante stoffen zijn de meest gekochte stofkwaliteit. Ze worden voornamelijk gebruikt als zonwering, zichtwering en decoratie. De relatief ondoorzichtige stoffen laten een deel van het daglicht naar binnen, zonder dat men van buiten direct naar binnen kan kijken.

  • maximaal mogelijke stofbreedte: 240 cm
  • geschikt voor vochtige ruimtes
vanaf
84 EUR
61 EUR
Plissé selecteren

De kleuren van de Plissé-Collectie Perlino

48080 Bruin

Aanzicht op het raam: Perlino 48080 Bruin
Aanzicht op het raam: Perlino 48080 Bruin
Aanzicht in het vertrek: Perlino 48080 Bruin
Aanzicht in het vertrek: Perlino 48080 Bruin
Detailweergave: Perlino 48080 Bruin
Detailweergave: Perlino 48080 Bruin

Stofeigenschappen:
reflectie:reflectie
De reflectie is de hoeveelheid zonne-energie dat door de stof naar buiten toe wordt gereflecteerd. Hoe hoger de reflectie hoe minder licht wordt in de kamer gelaten en hoe hoger is de warmtebescherming.
34 %, absorptie:absorptie
De absorptie is de hoeveelheid door de stof opgenomen zonnestraling. Hoe hoger de absorptie hoe meer licht wordt door de stof opgenomen. Hoe lager de absorptie hoe hoger is de warmtebescherming.
14 %, transmisse:transmisse
De transmissie is de hoeveelheid licht welke wordt doorgelaten door de stof. Hoe lager de transmissie hoe hoger is de lichtwering. Een hoog transmissie beduidt meer helderheid in de kamer, maar ook een mindere warmtebescherming.
52 %, totale energie transmissie: 46 %, reductiefactor FC:reductiefactor FC
Der Abminderungsfaktor FC kann zwischen 0 (theoretisch bester Sonnenschutz) und 1 (kein Sonnenschutz) schwanken. Je kleiner Fc, desto wirksamer ist der Sonnenschutz. Ein Wert von z.B. 0,25 sagt aus, dass noch 25 % der Sonnenenergie ins Innere eindringen können.
0,66, lichtechtheid:lichtechtheid
De lichtechtheid is de constantheid van kleuren bij een vrij lange verlichting. Vooral het zonlicht met zijn hoger ultravioletstraling kan te zichtbare kleurveranderingen leiden. De schaal reikt vanaf 1 tot 8:
1 = zeer geringe lichtechtheid
2 = geringe lichtechtheid
3 = matige lichtechtheid
4 = redelijk goede lichtechtheid
5 = goede lichtechtheid
6 = zeer goede lichtechtheid
7 = uitstekend lichtechtheid
8 = uitmuntend lichtechtheid
5-6

Collectieeigenschappen van Perlino

100 % polyester, gewicht: 140 g/m², dikte ca. 0,32 mm, lichtecht 5-6, geschikt voor vochtige ruimtes, plooibreedte 20 mm, stofbreedte 240 cm, prijsgroep 4
Opmerking: Geringe afwijkingen in kleur en structuur worden veroorzaakt door het productieproces en kunnen niet worden gereclameerd.

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Plissé-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.