+31 20 8908093 Ma-do 7-16:30 uur | Vr 7-15:45 uur
Plisséstof Oregon VD

Plissé Oregon VD

De zonnestralen blijven buiten! Dit is het motto van de Oregon VD-collectie. De wit gecoate achterzijde van deze extreem sterke stoffen geeft de zonne-energie geen kans. Tegelijkertijd zijn de ingetogen kleurtinten met een fijne structuur een echte blikvanger. Met transmissiewaarden van 0% verduisteren deze stoffen zelfs computerwerkplekken aan de zuidzijde.

Stoftype: Verduisteringsstoffen

Verduisteringsstoffen zijn stoffen die geen lichtstralen doorlaten. Er kunnen echter lichtspleten aan de zijkanten of door de snoergaten ontstaan. Verduisteringsstoffen zijn voornamelijk geschikt voor gebruik als zonwering, hittewering of als bescherming tegen verblinden.

  • maximaal mogelijke stofbreedte: 200 cm
  • OEKO-TEX Standard 100
vanaf
64 EUR
45 EUR
Plissé selecteren

De kleuren van de Plissé-Collectie Oregon VD

418 Terracotta

Aanzicht op het raam: Oregon VD 418 Terracotta
Detailweergave: Oregon VD 418 Terracotta
Achterzijde: Oregon VD 418 Terracotta

achterkant wit

Stofeigenschappen:
reflectie:reflectie
De reflectie is de hoeveelheid zonne-energie dat door de stof naar buiten toe wordt gereflecteerd. Hoe hoger de reflectie hoe minder licht wordt in de kamer gelaten en hoe hoger is de warmtebescherming.
80 %, absorptie:absorptie
De absorptie is de hoeveelheid door de stof opgenomen zonnestraling. Hoe hoger de absorptie hoe meer licht wordt door de stof opgenomen. Hoe lager de absorptie hoe hoger is de warmtebescherming.
20 %, transmisse:transmisse
De transmissie is de hoeveelheid licht welke wordt doorgelaten door de stof. Hoe lager de transmissie hoe hoger is de lichtwering. Een hoog transmissie beduidt meer helderheid in de kamer, maar ook een mindere warmtebescherming.
0 %, lichtechtheid:lichtechtheid
De lichtechtheid is de constantheid van kleuren bij een vrij lange verlichting. Vooral het zonlicht met zijn hoger ultravioletstraling kan te zichtbare kleurveranderingen leiden. De schaal reikt vanaf 1 tot 8:
1 = zeer geringe lichtechtheid
2 = geringe lichtechtheid
3 = matige lichtechtheid
4 = redelijk goede lichtechtheid
5 = goede lichtechtheid
6 = zeer goede lichtechtheid
7 = uitstekend lichtechtheid
8 = uitmuntend lichtechtheid
6-7

Collectieeigenschappen van Oregon VD

100% polyester, gewicht: 205 g/m², lichtecht 6-7, wasbaar bij 30°C, verduisterend, geschikt voor beeldschermarbeid, ÖkoTex standaard, foldebredde 20 mm, stofbredde 200 cm, prijsgroep 4
Opmerking: Geringe afwijkingen in kleur en structuur worden veroorzaakt door het productieproces en kunnen niet worden gereclameerd. De verduisteringskwaliteit betreft alleen de stofkwaliteit! Langs de zijkanten en bij de insnoergaatjes is lichtinval onvermijdelijk.

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Plissé-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.

Aanbevelingen voor de computerwerkplek

Stofeigenschappen voor de computerwerkplek.

Sinds 1 januari 2000 schrijft de computerwerkplekverordening voor computerwerkplekken lichtbeschermingsvoorzieningen voor. Taak: Schittering en reflecties op monitoren te voorkomen en bovendien een vrij uitzicht naar buiten mogelijk maken.

Vanuit elke windstreek is het zonlicht of de lichtintensiteit verschillend. De ideale waarde op de werkplek ligt tussen de 500 en 1500 lux. Het bereiken van deze waarde wordt door vele factoren doorslaggevend beïnvloed. Zo speelt ook het seizoen, de invalshoek van de zonnestralen en de aanwezigheid van tegenoverliggende gebouwen een doorslaggevende rol voor de benodigde transmissiewaarden van het gordijn.

Voor de praktische toepassing adviseren we om als "vuistregel" de maximale transmissiewaarden niet te overschrijden.