licht verduisterend
Plissťstof Office Reflex

Plissť Office Reflex

De Office Reflex-collectie wordt gekenmerkt door robuuste, moeilijk ontvlambare stoffen met een fijne oppervlakstructuur. De zilverkleurige speciale coating op de achterzijde reflecteert de zonnestraling op betrouwbare wijze en weert de warmte uit uw vertrekken. Bovendien beschikken deze plissťgordijnen over een zogenaamd dimout-effect, zodat ze ideaal zijn voor toepassing op dakramen of computerwerkplekken.

Stoftype: Speciaal gecoate stoffen

Speciaal gecoate stoffen zijn ondoorzichtige stoffen die dankzij de speciale coatings op de buitenzijde van de stof slechts een klein deel van de licht- en warmtestralen binnen laten. Ze worden voornamelijk gebruikt als zonwering, warmtewering of bescherming tegen verblinden voor computerwerkplekken.

  • maximaal mogelijke stofbreedte: 215 cm
  • OEKO-TEX Standard 100
  • licht verduisterend
Adviesprijs vanaf 91 € vanaf 60 €
Plissť selecteren

De kleuren van de Plissť-Collectie Office Reflex

Collectieeigenschappen van Office Reflex

100% polyester, gewicht: 160 g/m≤, lichtecht 6-7, ondoorzichtig, moeilijk ontvlambaar B1, geschikt voor beeldschermarbeid, ÷koTex standaard, plooibreedte 20 mm, stofbreedte 215 cm, prijsgroep 4
Opmerking: Geringe afwijkingen in kleur en structuur worden veroorzaakt door het productieproces en kunnen niet worden gereclameerd. De verduisteringskwaliteit betreft alleen de stofkwaliteit! Langs de zijkanten en bij de insnoergaatjes is lichtinval onvermijdelijk.

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Plissť-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.

Aanbevelingen voor de computerwerkplek

Stofeigenschappen voor de computerwerkplek.

Sinds 1 januari 2000 schrijft de computerwerkplekverordening voor computerwerkplekken lichtbeschermingsvoorzieningen voor. Taak: Schittering en reflecties op monitoren te voorkomen en bovendien een vrij uitzicht naar buiten mogelijk maken.

Vanuit elke windstreek is het zonlicht of de lichtintensiteit verschillend. De ideale waarde op de werkplek ligt tussen de 500 en 1500 lux. Het bereiken van deze waarde wordt door vele factoren doorslaggevend beÔnvloed. Zo speelt ook het seizoen, de invalshoek van de zonnestralen en de aanwezigheid van tegenoverliggende gebouwen een doorslaggevende rol voor de benodigde transmissiewaarden van het gordijn.

Voor de praktische toepassing adviseren we om als "vuistregel" de maximale transmissiewaarden niet te overschrijden.

Waroom sundiscount?
  • Kwaliteit van het werk van Duitsland
  • Op maat gemaakt
  • Grote kleurencollectie
  • Snelle levering
  • Enorme keuze, gunstige prijzen
  • Duurzaamheid als doel