Plissťstof Marmer

Plissť Marmer

Vriendelijke kleuren en een opvallend effect zijn de belangrijkste kenmerken van de Marmor-collectie. Zoals de naam al suggereert, doet het patroon aan marmer denken, dat zich in bijpassende kleuren over de gehele stof uitstrekt. De lichte, lichtdoorlatende stoffen zijn dankzij een speciale coating moeilijk ontvlambaar conform B1. Daarnaast zijn de drie donkere stoffen donkerblauw, grijs en bloedrood geschikt voor toepassing op computerwerkplekken.

Stoftype: Semitransparante stoffen

Semi-transparante stoffen zijn de meest gekochte stofkwaliteit. Ze worden voornamelijk gebruikt als zonwering, zichtwering en decoratie. De relatief ondoorzichtige stoffen laten een deel van het daglicht naar binnen, zonder dat men van buiten direct naar binnen kan kijken.

  • maximaal mogelijke stofbreedte: 230 cm
  • moeilijk ontvlambaar B1
vanaf 73 EUR vanaf 55 EUR
Plissť selecteren

De kleuren van de Plissť-Collectie Marmer

Collectieeigenschappen van Marmer

100% polyester, gewicht: 88 g/m≤, lichtecht 5-7, wasbaar bij 30įC, lichtdoorlatend, moeilijk ontvlambaar B1, beperkt geschikt voor beeldschermarbeid, plooibreedte 20 mm, stofbreedte 230 cm, prijsgroep 2
Opmerking: Geringe afwijkingen in kleur en structuur worden veroorzaakt door het productieproces en kunnen niet worden gereclameerd.

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Plissť-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.

Aanbevelingen voor de computerwerkplek

Stofeigenschappen voor de computerwerkplek.

Sinds 1 januari 2000 schrijft de computerwerkplekverordening voor computerwerkplekken lichtbeschermingsvoorzieningen voor. Taak: Schittering en reflecties op monitoren te voorkomen en bovendien een vrij uitzicht naar buiten mogelijk maken.

Vanuit elke windstreek is het zonlicht of de lichtintensiteit verschillend. De ideale waarde op de werkplek ligt tussen de 500 en 1500 lux. Het bereiken van deze waarde wordt door vele factoren doorslaggevend beÔnvloed. Zo speelt ook het seizoen, de invalshoek van de zonnestralen en de aanwezigheid van tegenoverliggende gebouwen een doorslaggevende rol voor de benodigde transmissiewaarden van het gordijn.

Voor de praktische toepassing adviseren we om als "vuistregel" de maximale transmissiewaarden niet te overschrijden.