Plisséstof Crêpe Reflex

Plissé Crêpe Reflex

Zoals de naam al doet vermoeden, onderscheiden de speciaal gecoate stoffen van de Krepp Reflex-collectie zich door hun fijne, korrelachtige structuur. Met de met parelmoer gecoate achterzijde bieden deze plisségordijnen een speciale warmtewering en fleuren het klimaat in het vertrek op met hun oplichtende kleuren.

Stoftype: Speciaal gecoate stoffen

Speciaal gecoate stoffen zijn ondoorzichtige stoffen die dankzij de speciale coatings op de buitenzijde van de stof slechts een klein deel van de licht- en warmtestralen binnen laten. Ze worden voornamelijk gebruikt als zonwering, warmtewering of bescherming tegen verblinden voor computerwerkplekken.

  • maximaal mogelijke stofbreedte: 225 cm
  • moeilijk ontvlambaar
  • speciale gecoate achterzijde
Adviesprijs vanaf 79 € vanaf 52 €
Plissé selecteren

De kleuren van de Plissé-Collectie Crêpe Reflex

Collectieeigenschappen van Crêpe Reflex

100% polyester, gewicht: 94 of 104 g/m², lichtecht 5-7, wasbaar bij 30°C, ondoorzichtig, beperkt geschikt voor beeldschermarbeid, deels moeilijk ontvlambaar B1, plooibreedte 20 mm, stofbreedte 225 cm, prijsgroep 2
Opmerking: Geringe afwijkingen in kleur en structuur worden veroorzaakt door het productieproces en kunnen niet worden gereclameerd.

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Plissé-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.

Aanbevelingen voor de computerwerkplek

Stofeigenschappen voor de computerwerkplek.

Sinds 1 januari 2000 schrijft de computerwerkplekverordening voor computerwerkplekken lichtbeschermingsvoorzieningen voor. Taak: Schittering en reflecties op monitoren te voorkomen en bovendien een vrij uitzicht naar buiten mogelijk maken.

Vanuit elke windstreek is het zonlicht of de lichtintensiteit verschillend. De ideale waarde op de werkplek ligt tussen de 500 en 1500 lux. Het bereiken van deze waarde wordt door vele factoren doorslaggevend beïnvloed. Zo speelt ook het seizoen, de invalshoek van de zonnestralen en de aanwezigheid van tegenoverliggende gebouwen een doorslaggevende rol voor de benodigde transmissiewaarden van het gordijn.

Voor de praktische toepassing adviseren we om als "vuistregel" de maximale transmissiewaarden niet te overschrijden.