Plissťstof Castello

Plissť Castello

In de Castello-collectie komen een moderne, natuurlijke kleurenpalet en klassieke, subtiele jacquardpatronen samen. Met een monochromatisch effect onderscheidt de herhalende versiering zich lichtjes van de basistoon van de plissťstof; bijna ondoorzichtig laten ze toch een subtiele lichtinval toe. Met deze collectie omlijst u uw ramen met tijdloze elegantie.

Stoftype: Semitransparante stoffen

Semi-transparante stoffen zijn de meest gekochte stofkwaliteit. Ze worden voornamelijk gebruikt als zonwering, zichtwering en decoratie. De relatief ondoorzichtige stoffen laten een deel van het daglicht naar binnen, zonder dat men van buiten direct naar binnen kan kijken.

  • maximaal mogelijke stofbreedte: 240 cm
  • OEKO-TEX Standard 100
  • OEKO-TEX MADE IN GREEN Label
  • wasbaar op 30 ° C
  • geschikt voor vochtige ruimtes
Adviesprijs vanaf 91 € vanaf 60 €
Plissť selecteren

De kleuren van de Plissť-Collectie Castello

Collectieeigenschappen van Castello

100 % polyester, gewicht: 156 g/m≤, lichtecht 5, wasbaar bij 30į, vochtig afwisbaar, geschikt voor vochtige ruimtes, lichtdoorlatend, ÷koTex standaard 100, ÷koTex Made in Green Label, plooibreedte 20 mm, stofbreedte 240 cm
prijsgroep 4
Opmerking: Geringe afwijkingen in kleur en structuur worden veroorzaakt door het productieproces en kunnen niet worden gereclameerd.

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Plissť-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.

Aanbevelingen voor de computerwerkplek

Stofeigenschappen voor de computerwerkplek.

Sinds 1 januari 2000 schrijft de computerwerkplekverordening voor computerwerkplekken lichtbeschermingsvoorzieningen voor. Taak: Schittering en reflecties op monitoren te voorkomen en bovendien een vrij uitzicht naar buiten mogelijk maken.

Vanuit elke windstreek is het zonlicht of de lichtintensiteit verschillend. De ideale waarde op de werkplek ligt tussen de 500 en 1500 lux. Het bereiken van deze waarde wordt door vele factoren doorslaggevend beÔnvloed. Zo speelt ook het seizoen, de invalshoek van de zonnestralen en de aanwezigheid van tegenoverliggende gebouwen een doorslaggevende rol voor de benodigde transmissiewaarden van het gordijn.

Voor de praktische toepassing adviseren we om als "vuistregel" de maximale transmissiewaarden niet te overschrijden.

);