Plisséstof Cascade Reflex

Plissé Cascade Reflex

De speciaal gecoate stoffen van de Cascade Reflex-plissécollectie tonen bij tegenlicht hun felle kleuren. Verticale lopende lijnen die in dezelfde tinten zijn gehouden, verlenen de stof een bijzonder elegante look. De met parelmoer gecoate achterzijde reflecteert een groot deel van het zonlicht en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.

Stoftype: Speciaal gecoate stoffen

Speciaal gecoate stoffen zijn ondoorzichtige stoffen die dankzij de speciale coatings op de buitenzijde van de stof slechts een klein deel van de licht- en warmtestralen binnen laten. Ze worden voornamelijk gebruikt als zonwering, warmtewering of bescherming tegen verblinden voor computerwerkplekken.

  • maximaal mogelijke stofbreedte: 210 cm
  • OEKO-TEX Standard 100
Adviesprijs vanaf 70 € vanaf 46 €
Plissé selecteren

De kleuren van de Plissé-Collectie Cascade Reflex

Collectieeigenschappen van Cascade Reflex

100% polyester, gewicht: 75 g/m², lichtecht 6-7, wasbaar bij 30°C, lichtdoorlatend, beperkt geschikt voor beeldschermarbeid, ÖkoTex standaard, absorptie tot 64%, reflectie tot 69%, transmissie tot 24%, prijsgroep 0
Opmerking: Geringe afwijkingen in kleur en structuur worden veroorzaakt door het productieproces en kunnen niet worden gereclameerd.

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Plissé-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.

Speciaal veredelde plisséstoffen zijn bijzonder effectief wat deze "RAT-waarden? betreft. Het gaat hierbij om stoffen die op hun naar buiten gerichte stofoppervlak een zogenaamde parelmoercoating (Perlex®) bezitten. Deze stoffen bezitten een hoge mate van reflectie en zijn ook minder gevoelig voor contact met spatwater of insectenuitwerpselen dan met aluminium beklede materialen.

Waroom sundiscount?
  • Kwaliteit van het werk van Duitsland
  • Op maat gemaakt
  • Grote kleurencollectie
  • Snelle levering
  • Enorme keuze, gunstige prijzen
  • Duurzaamheid als doel