Viele verschiedene Stofffarben der Plissee Kollektionen.

Plissé Stofcollecties

Met een keuze uit meer dan 400 kleuren, onderverdeeld in 4 stofsoorten, is de keuze grenzeloos. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een eenvoudig plisségordijn in heldere natuurlijke kleuren of iets kleurrijks - bij ons vindt u zeker de juiste stof. Laat u inspireren en informeer uzelf hier uitgebreid over onze plisséstoffen.

Om het kiezen van een stof voor u makkelijker te maken, zijn de collecties ingedeeld aan de hand van hun materiaaleigenschappen. De stofsoort bepaalt ook de geschiktheid van een plisségordijn voor verschillende lichtsituaties. Zo is een verduisteringsstof meestal een dikke, stevige stof die het binnendringen van licht en warmte voorkomt. Veel transparante stoffen zijn daarentegen van een patroon voorzien en meer geschikt voor toepassing in de woonkamer.

Transparante stoffen

Transparante stoffen zijn relatief lichtdoorlatende dunne stoffen die voornamelijk worden gebruikt als decoratie en een lichte zicht- en zonwering bieden.

geschikt voor vochtige ruimtes
Plisséstof Hula

Hula

Deze stoffen zijn het moderne antwoord op traditionele gordijnen! De transparante stoffen van de Hula-collectie intrigeren door hun lichte kleuren. Het samenspel van transparante gedeeltes - gecreëerd met uitbrandtechnologie - en minder transparante gedeeltes resulteert in cirkels van verschillende afmetingen. De decoratieve stoffen zorgen voor een lichte zichtwering. Bovendien zijn alle stoffen geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, waardoor ze zonder problemen in de keuken en de badkamer kunnen worden gebruikt.

geschikt voor vochtige ruimtes
Plisséstof Smart

Smart

De stoffen van de Smart-collectie worden gekenmerkt door witte lijnen die in een regelmatig terugkerend patroon smaller en weer breder worden. In het kleurenpalet van de Smart-stoffen zijn lichte natuurlijke tinten net zo goed vertegenwoordigd als krachtige kleuren. Een Smart-plisségordijn ziet er elegant uit en zorgt voor een opwaardering van elke ruimtesituatie. Bovendien zijn alle stoffen geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes en kunnen daarom ook in keukens en badkamers worden gebruikt.

geschikt voor vochtige ruimtes
Plisséstof Allure

Allure

Eenvoudige, effen stoffen staan bij de Allure-collectie op de voorgrond. Of u nu voor champagne, delicaat mandarijn of blauw kiest - met de stoffen van deze collectie krijgt u een subtiele en elegante zichtwering en bescherming tegen verblinden voor uw ramen. Geschikt voor vochtige ruimtes, transparantie en wasbaar zijn onverslaanbare eigenschappen van deze stoffen.

geschikt voor vochtige ruimtes
Plisséstof Mare

Mare

Met een stof uit de Mare-collectie krijgt u een plisségordijn in een transparante en mooie look dat geschikt is voor vochtige ruimtes. Vrijliggende, meer of minder contrasterende draden in het holle weefsel geven de stoffen nét dat beetje extra. De stoffen Natur en Schwarz kunnen met de semi-transparante Vivo-collectie heel mooi worden gecombineerd tot een plisségordijn met 2 gordijnstoffen.

Transparante stoffen in zachte tinten en met een lichte kleurstructuur kenmerken de Tessa Reflex-collectie (voorheen Perlmutt Tessa). Met deze stoffen overspoelt u de ruimte met veel licht. Om het opwarmen van de ruimte tegen te gaan, hebben de stoffen op de achterzijde een parelmoercoating. Met deze plisségordijnen krijgt u een zichtwering die modern design en functionaliteit combineert!

De stoffen van de Simply Design / creativ-collectie zijn een ideaal alternatief voor klassieke gordijnen. De stoffen laten zowel licht als zicht in de ruimte toe en overtuigen dankzij hun krachtige kleuren of met een filigraan patroon.

Of u nu voor cirkels, bloemen, gekleurde lijnen of de effen stof kiest, met de transparante stoffen van de Simply Colour-collectie beschikt u over een kleurrijk en decoratief alternatief voor gordijnen.

De stoffen van de transparante Cannes-collectie benadrukken uw vertrekken op bijzonder stijlvolle wijze. Met een lichte gouden touch verlenen de gestreepte stoffen elke kamer een verfijnde, aangename sfeer. De kleurencombinaties van de strepen aan de voorzijde wordt - in spiegelvorm - ook op de achterzijde van de stoffen herhaald.

Hoofdkenmerk van de Glanz Crush-collectie is de nadrukkelijke kreukelstructuur, die onmiddellijk de aandacht van uw gasten zal trekken. Met deze zijdeachtig glanzende stoffen vervangt u uw gordijnen door een modieuze en verfijnde raamdecoratie.

Mit ihrer transparenten und edlen Optik bestechen die Plisseestoffe der Kollektion Jakarta. Die strukturierte Oberfläche des fein gewebten zweifarbigen Stoffes mit sanft glänzendem Effektgarn verleiht Ihren Räumen dabei das gewisse Etwas! In dunklen Erd- und Metalltönen strahlt diese Kollektion Ruhe aus und sorgt für eine elegante Wohlfühlatmosphäre.

Mit ihrer leichten Farbstruktur aus weißem Kettfaden, der selbst dunklen Naturfarben eine Leichtigkeit verleiht, werten die Plisseevorhänge der Kollektion Milan Ihren Wohnbereich auf. Die zarten Stoffe lassen sowohl Licht als auch Blicke in den Raum und sind daher eine moderne Alternativen zu klassischen Gardinen. Mit ihrer Farbpalette in Naturtönen verleiht sie jeder Raumsituation klassische Eleganz.

Die Kollektion Nordic Herbs bringt Natur in Ihre vier Wände! Auf weißem Hintergrund tummeln sich Blüten, Zweige, Gräser und Sträucher und verwandeln jeden Raum in eine Oase. Die Plissee­stoffe überzeugen mit einer licht- und blickdurchlässigen Leichtig­keit und sind mit ihrem Muster ein garantierter Blickfang ihrer Gäste. Kombinieren Sie mit diesen Stoffen lebendige, stilvolle Muster mit Sonnenschutz.

Die festen Plisseestoffe der Kollektion Onda kennzeichnet simplistische Eleganz mit leichten, lebendigen Mustern, welche einen wahren Blickfang darstellen! Freiliegende, ineinandergreifende Wellen zieren das transparente Gewebe, welches mit dünnem Effektgarn durchzogen ist und so bei Licht­einfall ein sanftes Glitzern in den Raum trägt. Die Beschaffenheit des Stoffes ermöglicht einen leichten Sicht- und Sonnenschutz.

Leichte, transparente Stoffe stehen im Mittelpunkt der Kollektion Venice, welche ihre Räume stilvoll in pastellige Naturfarben rahmt. Kennzeichnend ist dabei die Leinenoptik, die den Stoffen einen besonderen Touch verleiht ohne sie zu beschweren. Aufgrund ihrer zarten, licht- und blickdurchlässigen Struktur ist die Kollektion Venice mit ihren Plisseestoffen eine ideale Alternative zu klassischen Gardinen.

Semitransparante stoffen

Semi-transparante stoffen zijn de meest gekochte stofkwaliteit. Ze worden voornamelijk gebruikt als zonwering, zichtwering en decoratie. De relatief ondoorzichtige stoffen laten een deel van het daglicht naar binnen, zonder dat men van buiten direct naar binnen kan kijken.

geschikt voor vochtige ruimtes
Plisséstof Jacquard

Jacquard

Een tijdloze woninginrichting en design bereikt u met de Jacquard-collectie. De semi-transparante stoffen hebben een ingetogen jacquardpatroon dat enigszins afwijkt van de basiskleur van de stof. Met deze plisségordijnen krijgt u niet alleen zicht- en zonwering maar ook een elegante raamdecoratie.

geschikt voor vochtige ruimtes
Plisséstof Astoria

Astoria

Het bloemenpatroon van deze plisséstoffen doet denken aan grote papavers die zich eindeloos naar boven slingeren. Het dessin en het kleurenpalet van deze collectie zijn de trend van dit moment, variërend van eenvoudige tinten via een elegant zilver tot krachtige kleuren als groen en steenrood.

geschikt voor vochtige ruimtes
Plisséstof Largo

Largo

Fleur uw ruimte op met de Largo-collectie. Bij de hoofdkleur passende glanzende strepen lopen als golven horizontaal door het hele kleurenpalet van deze stoffen. De lichtinval bepaalt hoe intensief de strepen glanzen. Met een plisségordijn uit deze collectie krijgt u een echte blikvanger, die er steeds iets anders uitziet en nooit verveelt. Alle stoffen zijn vochtbestendig en de donkere tinten baksteenrood, bruin en grijs zijn geschikt voor het gebruik op computerwerkplekken.

geschikt voor vochtige ruimtes
Plisséstof Vivo

Vivo

Gekleurde, vrijliggende draden lopen door het witte, semi-transparante basisweefsel van de stoffen uit de Vivo-collectie. De stoffen zijn zichtwerend en desondanks lichtdoorlatend. Ze kan ook worden toegepast in vochtige ruimtes, zoals keuken en badkamer. Deze stoffen zijn prachtig combineerbaar met de transparante Mare-collectie in een plisségordijn met 2 gordijnstoffen.

De naam van deze collectie verraadt het al. Het semi-transparante, lichte basisweefsel wordt door de contrastrijke verticale lijnen als het ware in kleuren ondergedompeld. Ondanks de speelse uitstraling van deze stoffen wordt veiligheid met hoofdletters geschreven: Dankzij een speciale coating zijn de stoffen in deze collectie moeilijk ontvlambaar.

De Linea-lijn overtuigt met zijn vriendelijke kleuren in een krijtstreepdessin. De lichtdoorlatende stoffen zijn tijdloos en dankzij de Teflon-coating extreem vuilafstotend. Met de vooral in tegenlicht glanzende stoffen brengt u kleur in elke woonruimte.

Vriendelijke kleuren en een opvallend effect zijn de belangrijkste kenmerken van de Marmor-collectie. Zoals de naam al suggereert, doet het patroon aan marmer denken, dat zich in bijpassende kleuren over de gehele stof uitstrekt. De lichte, lichtdoorlatende stoffen zijn dankzij een speciale coating moeilijk ontvlambaar conform B1. Daarnaast zijn de drie donkere stoffen donkerblauw, grijs en bloedrood geschikt voor toepassing op computerwerkplekken.

Met de lichte en zomers gekleurde stoffen van de Summertime-collectie haalt u de zomer in huis. Met de delicate structuur en de filigraan transparanten doen deze stoffen luchtig aan en creëren een huiselijke sfeer.

Deze collectie is eenvoudigweg onbeschrijfelijk. Al naar gelang van de stof en de lichtinval worden de meest uiteenlopende kleuren en schakeringen geproduceerd. Breng bijv. een accent aan met een plisségordijn waarvan de tint afhankelijk van de lichtinval van blauw tot rood varieert. Bovendien zorgt de kreukelstructuur ervoor dat de stoffen nog levendiger aandoen.

De dikke, linnenachtige stoffen van de Polaris-collectie maken indruk door hun eenvoud. De lichtdoorlatende, effen kleuren zijn moeilijk ontvlambaar en passen als tijdloze zonwering in elke ruimtesituatie.

Met de Cetus-collectie krijgt u innovatieve stoffen die door hun grove weefsel in katoenlook tegelijk eenvoudig en modern aandoen. De semi-transparante stoffen bestaan uit 100% Trevira CS en zijn daarom moeilijk ontvlambaar. Verfraai met deze zicht- of zonwering niet alleen uw woning. Al naar gelang van de stofkleur en de bijbehorende transmissiewaarde zijn deze plisségordijnen ook geschikt voor gebruik op computerwerkplekken.

De Trevira CS-collectie wordt gekenmerkt door innovatieve effen stoffen. De halfdoorschijnende stoffen van het moeilijk ontvlambare Trevira CS-weefsel zorgen voor zicht- en zonwering in zowel werk- als woonruimtes. Het licht glanzende materiaal creëert lichtreflexen bij tegenlicht en verleent uw vertrekken een aangename sfeer.

Zorg voor een mooie glans in uw vertrekken, want zoals de naam van deze collectie al suggereert, hebben alle stoffen in deze collectie een zijdeachtige glans over zich, die afhankelijk van de lichtinval varieert. Het brede kleurenpalet maakt het mogelijk om deze stoffen in veel ruimtelijke situaties toe te passen.

veel kleuren
Plisséstof Crêpe

Crêpe

Een zachte structuur aan de voor- en achterzijde en een uitgebreid kleurenpalet kenmerken de semi-transparante Krepp-collectie en laten niets te wensen over. De stoffen zijn licht glanzend en verlenen elk vertrek een weldadig aanvoelend klimaat met hun frisse kleuren.

Het verfijnde, in op elkaar afgestemde kleuren gehouden rechthoekpatroon geeft de delicate stoffen van de semi-transparante Vivant-collectie nét dat beetje extra. Met deze stoffen verleent u uw woonruimte een verfijnde atmosfeer. Aangezien alle stoffen geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes, is het gebruik in keuken en badkamer ook zonder problemen mogelijk.

Deze collectie onderscheidt zich niet alleen door zijn stoffen in lichte en subtiele kleuren, maar ook door zijn lage prijs. De kleuren zijn op elkaar afgestemd, zodat een combinatie van meerdere plisségordijnen in een vertrek zonder problemen mogelijk is.

Een effen plisségordijn te saai voor u? Dan bent u aan juiste adres bij de Polaris Print-collectie! De stoffen met hun krachtige kleuren en de geprinte, in elkaar verweven zilveren cirkels brengen in elke vertrek accenten aan. Met zonlicht doorschenen worden de cirkels in de tint van de stof gedompeld en in een afstekend kleurpatroon weergegeven.

Natuurlijkheid en een tijdloos design kenmerken de stoffen uit de Juno-collectie. De stevige, bast-achtige weefselstructuur doet denken aan strand en zee. De semi-transparante stoffen laten genoeg licht in het vertrek, maar houden blikken van derden buiten. Combineer een plisségordijn heel eenvoudig met een rolgordijn, een lamellengordijn of een paneelgordijn, want ook voor deze producten is de Juno-collectie beschikbaar.

Sie sind auf der Suche nach schlichten Plisseevorhängen, die dennoch einen Blickfang darstel­len? Dann sind die Stoffe der Kollektion California PR genau das Richtige für Sie! Die Plissee­gardinen bestechen mit einem leicht strukturiertem Linienmuster aus zart schimmerndem Effekt­garn, welches je nach Lichteinfall leicht glänzt und erzeugen so eine wohlige Atmosphäre in jeder Raumsituation.

Verspielte orange/rote oder blaue/grüne Punkte sind das Thema der Kollektion Candy Dots. Die halbtransparenten Stoffe dieser Kollektion spielen mit dem einfallendem Licht und sorgen durch die bunten Punkte für ein farbenfrohes Lichtspiel im Raum.

In der Kollektion Castello trifft eine moderne, natürliche Farbpalette auf klassisch, dezente Jacquardmuster. Mit einem monochromatischen Effekt hebt sich die wiederholende Verzierung leicht vom Grundton des Plisseestoffes ab; nahezu blickdicht ermöglichen sie einen leichten Lichteinfall. Mit dieser Kollektion rahmen Sie ihre Fenster mit zeitloser Eleganz.

Im Mittelpunkt der festen Delhi-Kollektions-Stoffe steht ein elegantes Webmuster, welches sich in leichtem Kontrast zum Grundton abhebt. Dank der glänzenden Beschichtung schim­mern diese Plisseevorhänge bei Lichteinfall und fluten funkelnd Ihre Raumsituation. Die Stoffe sind in klassischen Naturfarben und modernen Beerentönen erhältlich.

Erzeugen sie eine wohlige Atmosphäre mit den Behängen der Kollektion Fiona Easy CR. Die sanfte Faserstruktur auf der Vorder- und Rückseite strahlt durch ihren Marmoreffekt verspielte Leichtigkeit aus und erlaubt einen leichten Lichteinfall. Mit ihren zeitlosen Pastelltönen sind diese Plisseevorhänge die ideale Ergänzung für jedes stilvoll eingerichtete Heim.

Sie suchen einen effektvollen Fensterschmuck und wollen Ihre Räume modern aufpeppen? Dann sind Sie bei dieser Kollektion genau richtig. Die Kollektion Fiona easy PR setzt voll auf wild verspielte, weiße Linienmuster in trendigen Farben – da kommt keine Langeweile auf. Typisch zu diesem minimalis­tisch, modernem Muster liegen auch die Farben Taupe, Grau und Hellgrau voll im aktuellen Bauhaus-Trend.

Auf den Stoffen der Kollektion Kabul verbinden sich verspielte, zahlreiche Kreise zu einem Ganzen. Ein Plissee mit diesem halbtransparenten Stoff - durchsetzt mit durchsichtigen Kreise in unterschiedlichen Grö­ßen - wird in jedem Raum zum Blickfang. Besondere Akzente setzen Sie in der aktuellen Trend­farbe Grün.

Von Weiß über Mintgrün bis hin zu einem Anthrazit lässt die Kollektion La Paz keine Nuance aus. Zaubern Sie mit diesen Stoffen und deren ganz zarten Muster eine besondere Atmosphäre in Ihre Wohnräume. Die besondere Webtechnik bringt ein deutliches Muster auf einen leichten und zart wirkenden Stoff.

Bronze, Kupfer und Silber – edle Farben verbinden sich mit dem Jacquard-Gewebe im Fischgrätenmuster zu Plisseestoffen der Extraklasse. Die glänzenden Farben der Kollektion Maracay verleihen dem ganzen Raum eine besondere Stimmung. Stellen Sie hier ein modernes Plissee im zeitlosen Glanz von Edelmetallen zusammen.

Die vielen Farben der Kollektion Seto lassen keine Wünsche offen. In Anlehnung an einen leicht feuchten Pinselstrich zieht sich die feine, leicht glänzende Farbstruktur wie ein roter Faden durch diese Plisseestoffkollektion. Die leichten Stoffe bleiben mit den freundlichen Farben zwar stets dezent im Hintergrund, werden aber auch jeder Anforderung an einen echten Blickfang gerecht.

Mit der Kollektion Seto Metallic erhalten Sie etwas ganz besonderes: metallischen Glanz am Fenster. Mit den beschichteten Stoffen von Seto Metallic in den edelsten Farben Gold und Silber folgen Sie stilsicher einem der außergewöhnlichsten Trends der Modewelt in den letzten Jahren.

Speciaal gecoate stoffen

Speciaal gecoate stoffen zijn ondoorzichtige stoffen die dankzij de speciale coatings op de buitenzijde van de stof slechts een klein deel van de licht- en warmtestralen binnen laten. Ze worden voornamelijk gebruikt als zonwering, warmtewering of bescherming tegen verblinden voor computerwerkplekken.

De speciaal gecoate stoffen van de Cascade Reflex-plissécollectie tonen bij tegenlicht hun felle kleuren. Verticale lopende lijnen die in dezelfde tinten zijn gehouden, verlenen de stof een bijzonder elegante look. De met parelmoer gecoate achterzijde reflecteert een groot deel van het zonlicht en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.

In de kleurrijke stoffen van de Flair Reflex-collectie zijn glanzende draden verwerkt. Deze geven de stoffen zowel een moderne en lichte kleurstructuur als een decent glanseffect in zonlicht. De brede waaier van kleuren - van wit via zacht geel tot een krachtig paars en zwart - maakt de gebruiksmogelijkheden onbeperkt. Door de consistente lage transmissiewaarden kunnen deze stoffen ook heel goed worden gebruikt op computerwerkplekken.

licht verduisterend
Plisséstof Office Reflex

Office Reflex

De Office Reflex-collectie wordt gekenmerkt door robuuste, moeilijk ontvlambare stoffen met een fijne oppervlakstructuur. De zilverkleurige speciale coating op de achterzijde reflecteert de zonnestraling op betrouwbare wijze en weert de warmte uit uw vertrekken. Bovendien beschikken deze plisségordijnen over een zogenaamd dimout-effect, zodat ze ideaal zijn voor toepassing op dakramen of computerwerkplekken.

Zoals de naam al doet vermoeden, onderscheiden de speciaal gecoate stoffen van de Krepp Reflex-collectie zich door hun fijne, korrelachtige structuur. Met de met parelmoer gecoate achterzijde bieden deze plisségordijnen een speciale warmtewering en fleuren het klimaat in het vertrek op met hun oplichtende kleuren.

veel kleuren
Plisséstof Crush Reflex

Crush Reflex

De Crush Reflex-collectie is met meer dan 30 kleuren de meest uitgebreide collectie. Laat uw creativiteit de vrije loop en combineer verschillende plisségordijnen met verschillende kleuren om zo het karakter van het desbetreffende vertrek perfect te onderstrepen. De stoffen met kreukelstructuur houden met hun met parelmoer gecoate achterzijde de warmte gegarandeerd buiten. Bovendien zijn alle stoffen moeilijk ontvlambaar conform B1.

Verduisteringsstoffen

Verduisteringsstoffen zijn stoffen die geen lichtstralen doorlaten. Er kunnen echter lichtspleten aan de zijkanten of door de snoergaten ontstaan. Verduisteringsstoffen zijn voornamelijk geschikt voor gebruik als zonwering, hittewering of als bescherming tegen verblinden.

De Narvik BO is een innovatieve, extra-dunne en ondoorzichtige plisséstof met een witte, met folie gelamineerde achterzijde. Door de speciale warmtereflecterende coating zijn deze stoffen bijzonder geschikt voor dakramen en op het zuiden gerichte muren. Op de voorzijde van de stof aangebrachte zachte vezels verlenen deze verduisteringsstoffen net dat beetje extra.

Wie op zoek is naar kleurenpracht die tevens uw woonruimte verduistert, is bij de Night BLO-collectie aan het goede adres. De sterke stoffen met een fijne oppervlaktestructuur zijn voorzien van een witte coating op de achterzijde en beschermen zo op betrouwbare wijze tegen warmte en licht. Daarbij bieden de lichte stoffen dezelfde warmtebescherming en hetzelfde verduisteringseffect als de donkere stoffen.

Egal ob Sie ein farbenfrohes oder ein Plissee in Grautönen suchen, in der Kollektion Hamar BO werden Sie fündig. Die Stoffe sind auf der Rückseite weiß und kommen so auf Reflexions­werte über 80 % – ein ausgezeichneter Wert. Dies bedeutet, dass sie nicht nur Licht, sondern durch die hohe Reflektion auch Hitze zuverlässig aussperren.

Sperren Sie die Sonne aus! Mit den robusten Stoffen der Kollektion Lund BO lassen Sie die Sonne und neugierige Blicke draußen. Die Stoffe eignen sich mit einer Reflexion von 79 % und einem Transmissionswert von 0 % perfekt um den ganzen Raum zu verdunkeln (Bitte beachten Sie dennoch einfallendes Licht an den Seiten und an den Schnurführungen im Stoff). Die trendigen Farben dieser Kollektion sind sowohl auf der Innen- als auch auf der Außenseite der Stoffe.

Simply the Best

Hier ist der Name Programm: moderne Stoffe in zeitlosen Farben zum Vorteilspreis. In unserer Reihe Simply the Best finden Sie Plissees in den meistgekauften Stoffqualitäten Krepp und Crush. Ihre Plissees sollen nicht nur gut aussehen, sondern auch noch Heizkosten sparen? Dann wählen Sie zwischen unseren halbtransparenten oder verdunkelnden Wabenplissees.

Mit den leicht glänzenden Stoffen mit sanfter Struktur erhalten Sie ein modernes Plissee zum günstigen Preis. Die Farbpalette reicht von natürlich bis kräftig und ermöglicht auch eine Kombination mehrerer Plissees in einem Raum.

Moderne Plissees zum günstigen Preis! Mit den Plissees mit eleganter Knitter­optik liegen Sie voll im Trend. Ob zart oder kräftig - mit einem Plissee mit Crash-Optik bestimmen Sie die Lichtfarbe und Stimmung im Raum.

Unsere Daylight-Wabenplissees in zeitlosen Farben sind dekora­tiv, funktional und überzeugen durch ihren Preis. Die Spann­schnüre verlaufen innerhalb der Waben, sodass störende Licht­punkte durch Stanzlöscher vermieden werden. Isolierende Lufteinschlüsse in den Waben sorgen für ein optimales Wohn­klima.

Zeitlose Blackout-Wabenplissees zum Vorteilspreis! Die besondere Wabenstruktur in Kombination mit einer reflektierender Beschich­tung im Innern der Waben ermög­licht eine maximale Verdunklung. Die Spannschnüre verlaufen innerhalb der Waben, sodass der Lichteinfall auf ein Minimum redu­ziert wird. Isolierende Luftein­schlüsse in den Waben halten im Sommer die Wärme draußen und im Winter im Raum.