Productafbeelding van de spanschoen plisségordijn met handgreep - P1415

Spanschoen plissé P1415

De bestseller! Het onopvallende spanschoen plissé P1415.

Ons plisségordijn type P1415 is de meest gekozen plissé voor normale, rechthoekige ramen. Drie op de vier klanten kiezen voor het plissé P1415.

De gordijnstof is aan de zijkanten op twee koorden gespannen en voorzien van twee afsluitprofielen. Hierdoor kan het gordijn zowel van bovenaf als van onderaf worden geopend en gesloten. Met de bedieningsgrepen kunt u de stof gemakkelijk gemakkelijk in elke gewenste positie schuiven.

 • Ons best verkochte type plisségordijn
 • Gespannen plisségordijn, voorkomt scheef omhoog trekken of omlaag laten
 • Bediening via bedieningsgreep
 • Stof vrij beweegbaar (Top Down Bottom Up)
 • Afmetingen: tot 150 cm breedte en 220 cm hoogte

Multitalent in vele vormen

Geanimeerde afbeelding van een plisségordijn P1415 met de bedieningsopties

Plissés kunnen voor verschillende taken en op verschillende plaatsen worden gebruikt. Als een transparant, gemusterd alternatief voor gordijnen komt een plisségordijn goed tot zijn recht in de woonkamer. Geniet van een goede nachtrust door verduistering van uw slaapkamervenster.

Als bescherming tegen verblinding zorgt een plissé ervoor dat u comfortabeler kunt werken aan de computer of ontspannen voor de televisie. Deze stoffen, geschikt voor de werkplek, zijn transparant genoeg om nog steeds naar buiten te kunnen kijken.

In kamers zoals de badkamer, woonkamer en slaapkamer wil men vooral's avonds liever onopgemerkt blijven. Met een ondoorzichtige stof krijgt u de privacy die u nodig heeft.

Onder het dakraam of in de wintertuin wordt het snel erg warm in de zomer en de kamers verliezen er veel warmte in de winter. Plissés met speciaal gecoate stoffen en honingraatplisségordijnen kunnen de kamertemperatuur regelen. De stoffen houden de warmte buiten op warme dagen en binnen in het koude seizoen - dit bespaart stookkosten.

Wat maakt de plisségordijn P1415 zo speciaal?

Detailafbeelding van een vlakdrager voor plisségordijn P1415

Het plissé P1415 wordt in tegenstelling tot veel andere varianten volledig met spanvoetjes aan het raam bevestigd. Het integreert perfect in elk raam en verfraait uw kamers bijzonder subtiel.

Deze bevestigingsmethode heeft nog een ander voordeel. Want het plissé P1415 zwaait niet! U kunt het raam kantelen of openen zonder dat het plissé zwaait of stoort.

Ook in de winter toont het plisségordijn P1415 zijn kracht. Mocht er condensatie ontstaan op het raamkozijn, dan kan het eenvoudig in het midden worden samengeschoven. Hierdoor zijn de boven- en onderkant van het glas vrij, zodat u het raam kunt droogvegen zonder het plissé van het raam te hoeven verwijderen.

Met de optie spankoordveer - te selecteren in de configuratiestap voor de maatinvoer - ontvangt u in plaats van een plisségordijn P1415 een P1416. De spankoordveer maakt het mogelijk om kleine maatafwijkingen in de hoogte te compenseren

Details van de bevestigingsopties voor plisségordijn P1415

Naast de bevestigingen voor rechthoekige plisségordijnen, bieden we speciale bevestigingen exclusief voor type P1415.

Vlakdrager

Detailafbeelding van een vlakdrager voor plisségordijn type P1415

De standaardmontagemethode vereist een diepte van 13 mm voor de glaslat, maar veel klanten hebben deze 13 mm niet. Speciaal hiervoor is de vlakdrager voor het plissé P1415 ontwikkeld. Met de vlakdrager is het mogelijk om het plisségordijn in de glaslat te schroeven, zelfs bij een smal glasprofiel (minimaal 8 mm). Deze drager is ook geschikt voor ramen met een schuine kozijn of een schuin glasprofiel.

Kantdrager

Detailafbeelding van een kantdrager voor plisségordijn type P1415

Als u naast een smalle glaslat ook nog een afgeronde glaslat heeft, raden wij de voetmontage met de kantdrager aan. Deze is speciaal ontwikkeld met een naar binnen gebogen onderkant voor afgeronde glasprofielen of voor montage op de rand van het glasprofiel, en biedt ook hier optimale ondersteuning.

Plakprofiel

Detailafbeelding van een plisségordijn P1415 met plakprofiel

De montage met behulp van plakprofielen is onafhankelijk van de vorm van de glaslat en de diepte van de glaslat. De witte aluminium plakprofielen worden aan de zijkant op het glasoppervlak geplakt en dienen met hun verstelbare houders als bevestiging voor de spankoordhouders. Deze montagemethode maakt niet alleen montage zonder boren mogelijk, maar vermijdt ook de zijdelingse lichtopeningen.

De set bestaat uit twee 18 mm brede plakprofielen met verstelbare houders.

Plakdrager "Klebefix Front"

Detailafbeelding van een plakdrager Klebefix Front voor plisségordijn type P1415

De plakdrager "Klebefix Front" is een plissé-montage zonder boren, waarbij de plakdrager eenvoudig op de raamvleugel wordt geplakt. Deze L-vormige plakdrager is speciaal ontwikkeld voor smalle (minimaal 8 mm) afgeronde glaslatten. De spankoordhouders worden er eenvoudig op gestoken.

Ons set "Klebefix Front" bestaat uit 4 witte zelfklevende plakdragers en een reinigingsdoek om de ondergrond vrij te maken van vuil, stof en vet.

Afmetingen van de zichtbare plaat: 33 mm breed, 46 mm hoog

Plakdrager "Klebefix"

Detailafbeelding van een plakdrager Klebefix voor plisségordijnen type P1415

De transparante plakdrager "Klebefix" is bijzonder geschikt voor PVC- en aluminiumramen, want boren is niet nodig. De plakdrager wordt eenvoudig in de glaslat geplakt en dient als bevestiging voor de plisséhouder. Schuif deze gewoon op de plakdrager. Het raam blijft onaangeroerd en u laat geen sporen achter.

Houd er rekening mee dat u voor de "Klebefix" een minimale diepte van de glaslat van 13 mm nodig heeft. De aanbevolen minimale diepte van de glaslat is 18 mm. Bovendien is montage op deze manier alleen mogelijk tot een plisségrootte van 2 m˛.

De "Klebefix"-set bestaat uit 4 transparante, zelfklevende plakplaten en een reinigingsdoekje om het oppervlak vrij te vegen van vuil, stof en vet.

Afmetingen van de "Klebefix"-plaat: 13 mm breed, 33 mm lang

Besparingstip voor gevelramen

Rechthoekig plisségordijn Top Down Bottom Up P1415 met koordverlenging in gevelraam

Bent u op zoek naar een voordelige oplossing voor een op maat gemaakt plisségordijn voor uw raam met een speciale vorm? Dan raden wij u het plissé P1415 aan met bijbehorende koordverlenging.

U bestelt het rechthoekige plisségordijn in de benodigde breedte en geeft voor de hoogte de maat van de kleinste hoogtezijde op. Voor de grotere hoogtezijde geeft u de bijbehorende koordverlenging aan. Het plisségordijn is dan zonder beperkingen bedienbaar tot aan de kleinste hoogtezijde. Het bovenste driehoekige gebied blijft vrij.

Waroom sundiscount?
 • Kwaliteit van het werk van Duitsland
 • Op maat gemaakt
 • Grote kleurencollectie
 • Snelle levering
 • Enorme keuze, gunstige prijzen
 • Duurzaamheid als doel