Lamellenvorhang im Wohnzimmer mit Vorhang an der Seite

Verticale lamellen voor rechthoekige ramen/deuren

Lamellen zijn al lang niet meer alleen in dokterspraktijken te vinden. Door de grote keuze aan materialen hebben verticale lamellen ook hun weg naar de woonkamer gevonden. Juist bij grote ramen biedt deze moderne bescherming tegen de zon heel veel voordelen.

Onze lamellengordijnen voor rechthoekige ramen zijn in 2 varianten verkrijgbaar: met doorlopende rail tot een breedte van 6 m of met gedeelde rails tot 12 m, in beide gevallen met een maximale hoogte van 5 m.

Door deze grote afmetingen kan een lamellengordijn ook worden gebruikt als ruimtedeler of als lichte schuifdeur voor doorgangen.

 • max. breedte 12 m, max. hoogte 5 m
 • Bediening via ketting/koord, roede, monocommando of motor
 • Lamellenbreedte 127 mm, 89 mm of 63,5 mm
 • Lamellenpakketzijde links, rechts, midden of als middensluiting
 • Montage aan plafond of wand

Lamellengordijnen voor grote ramen

Lamellengordijnen zijn geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Afhankelijk van het gekozen lamellenmateriaal krijgt u een afscherming voor beeldscherm-werkplekken, bescherming tegen inkijk voor meer privacy, hittebescherming op warme zomerdagen of een verduistering voor kinder- en slaapkamers.

Voor de kleurige vormgeving van een lamellengordijn is een grote keuze aan lamelmaterialen in de lamelbreedten 127 mm, 89 mm en 63,5 mm beschikbaar.

Ook op het gebied van functionaliteit hebt u de keuze. Onze lamellengordijnen in rechthoekige vorm zijn in 2 uitvoeringen verkrijgbaar:

Lamellengordijn met doorlopende rail

Lamellengordijn V010

Het lamellengordijn met doorlopende rail is verkrijgbaar met een maximale hoogte van 5 m en een maximale breedte van 6 m.

De lamellen van de verticale installatie zijn vrijhangend en kunnen zowel 180° worden gedraaid als open en dicht worden getrokken. Het daardoor gevormde lamellenpakket kan links, rechts, in het midden of gedeeld worden gepositioneerd. De bediening wordt naar wens links of rechts geplaatst.

De montage van het lamellengordijn vindt in of voor de nis plaats. Daarvoor wordt de rail tegen het plafond of de muur bevestigd. Door een optioneel inbouwprofiel is een verborgen montage van de rail mogelijk.

Lamellengordijn met gedeelde rail

Animatie voor het openen en sluiten van het lamellengordijn V010 K

Het lamellengordijn met in het midden gedeelde rail is geschikt voor raamfronten tot 6 m breed en 5 m hoog.

De lamellen op beide rails worden bediend via een gemeenschappelijke bediening bestaande uit trekkoord en draaiketting. De bedieningszijde is links of rechts. Verbindingsstukken zorgen voor een perfecte werking zonder merkbaar verschil met het doorlopende rail. De lamellenpakketten bevinden zich links en rechts als de lamellen open staan.

Om technische redenen zijn de lamellen verkrijgbaar in een breedte van 127 mm of 89 mm.

Het lamellengordijn wordt in of voor de nis gemonteerd. Daartoe worden de rails aan het plafond of de muur bevestigd. Door de in het midden gedeelde rail en de daardoor beter hanteerbare rails is de montage eenvoudig, zelfs bij grote systemen. Het transport is ook veel gemakkelijker, wat resulteert in goedkopere verzendkosten.

XXL lamellengordijn V012

Voor grotere ramen tot 12 m breedte is met ons XXL-lamellengordijn een variant met een gesplitste rail beschikbaar.

Daarbij worden twee lamellengordijnen met een overlapping van installatie naar installatie gecombineerd. De overlapping wordt tegenover de bedieningszijde op de wisselkant geplaatst.

De installaties worden afzonderlijk bediend waarbij de bedieningen altijd buiten liggen. U kiest de positie van het lamellenpakket per installatie.

Lamellen met verbindingsketting

Lamellenvorhang mit Verbindungskette an einem bodentiefen Fenster

Om ervoor te zorgen dat uw verticale lamellen ook een goed figuur slaan wanneer het raam openstaat, wordt in de bodem van elke lamel een verzwaringsplaat aangebracht. Een verbindingsketting verbindt lamel met lamel en zorgt voor meer stabiliteit tussen de lamellen, bijvoorbeeld bij wind.

Lamellen zonder verbindingsketting

Lamellenvorhang ohne Verbindungskette als Raumteiler mit Katze

Een andere, zeer decoratieve optie is de uitvoering van de lamellengordijn met ingelaste verzwaringsplaten. De verzwaringsplaten zijn dus niet zichtbaar en er is geen verbindingsketting.

Lamellengordijnen dienen niet alleen als zonwering, maar zijn ook ideaal als ruimteverdeler, bijvoorbeeld om een grote kamer op te delen in een woon- en slaapgedeelte. Door het ontwerp van de lamellen zonder verbindingsketting kunnen u en uw huisdieren probleemloos door de lamellen lopen.

Lamellen met ingelaste verzwaringsplaat zijn verkrijgbaar in lamelbreedtes van 127 mm en 89 mm en tot een maximale lamellenlengte van 450 cm.

Lamellengordijn met kleurwisseling

Lamellen met meerdere kleuren in een installatie

In woonkamers wil men af en toe een bijzondere blikvanger creŽren. De optie van het wisselen van gekleurde lamellen helpt daarbij.

Er kunnen tot drie verschillende kleuren van een collectie binnen een installatie worden gecombineerd. Daarvoor kiest u eerst de basiskleur. Met de keuze van de tweede kleur bepaalt u ook of hiermee de helft, een derde of een vast aantal van de lamellen moet worden gemaakt. Bij de beide laatste opties kunt u nog een extra kleur bepalen.

Omdat u de lamellen zelf in de houder van de rail kunt klikken, staan alle combinatie­mogelijkheden van meerkleurige lamellen tot uw beschikking.

Bedieningsvarianten van het rechthoekige lamellengordijn

Naast het materiaal en de grootte van de lamelleninstallatie configureert u ook de bediening voor het lamellen­gordijn. U kunt kiezen uit de klassieke bediening met ketting en snoer, bediening met een bedieningsstang, de monobediening, waarbij zowel het draaien als het open- en dichttrekken van de lamellen met een ketting gebeurt, of de comfortabele motorbediening.

Ketting/snoer

Lamellengordijn: Bedieningsvariant ketting/snoer

Om de lamellen 180° te draaien, wordt een kogelketting gebruikt. Het hele gordijn wordt daardoor met een snoer open en dicht getrokken (procedure).

De bediening kan naar keuze links of rechts worden geplaatst.

Bedieningsstang

Lamellengordijn: Bedieningsvariant bedieningsstang

Bij de bediening met een bedieningsstang vindt het 180° draaien van de lamellen plaats door met de bedieningsstang te draaien, het verplaatsen van het gehele gordijn door aan de bedieningsstang te trekken.

De bediening kan naar keuze links of rechts worden geplaatst.

Monobediening

Lamellengordijn: Bedieningsvariant monobediening

Bij de Monobediening vindt het 180° draaien van de lamellen evenals het verplaatsen plaats met een eindeloze ketting.

De bediening kan naar keuze links of rechts worden geplaatst.

Motorbediening

Lamellengordijn: Bedieningsvariant motor

De IQ-motor zorgt voor een comfortabele bediening. Naast het bekende verschuiven en 180° draaien van het gordijn is de IQ-motor uitgevoerd met een decoratiestand en een tussenstopfunctie. De decoratiestand draait de lamellen 150° waarna het hele gordijn wordt verschoven. Met de tussenstopfunctie stopt het lamellengordijn bij het openen en sluiten op deze instelbare plek. Na een tweede klik gaat het gordijn vervolgens naar de definitieve positie.

Een overbelasting-detectie zorgt voor maximale veiligheid. Door de variant met ingebouwde RTS-radio-ontvanger is compatibiliteit met Somfy optimaal.

Positie van het lamellenpakket

Als de lamellen zijn opengetrokken en zogezegd links, rechts, in het midden of gesplitst zijn geparkeerd, dan worden de bij elkaar geschoven lamellen met lamellenpakket aangeduid. De omvang van het lamellenpakket is afhankelijk van het aantal lamellen en hun breedte. Hoe smaller de lamellen zijn, des te meer lamellen het lamellengordijn moet bevatten en des te groter het lamellenpakket wordt.

Afhankelijk van hoe het lamellenpakket wordt gebruikt, zijn verschillende posities voor het lamellenpakket mogelijk. Ook deze positie kunt u bij het maken van het lamellengordijn selecteren.

Lamellengordijn: Lamellenpakket

Bij brede raamfronten wordt het lamellenpakket ook groter. Daarom is hier een gedeelde parkeerpositie mogelijk met telkens de helft links en rechts. Ook positionering van het lamellenpakket in het midden is mogelijk.

Montagemogelijkheden

Zo veelzijdig als de toepassingsmogelijkheden van het lamellengordijn zijn, zo veelzijdig zijn ook de bevestigingsmogelijkheden. Naast montage tegen het plafond of de muur bestaat ook de mogelijkheid van montage met een inbouwprofiel.

Het opmeten van het lamellengordijn is afhankelijk van de soort montage en of het gordijn in of op de dagopening moet worden gemonteerd.

De standaardafstand tot muur W is afgeleid van de halve lamelbreedte plus 10 - 15 mm (bij meting tot het midden van de rail). De afstand van het lamellengordijn tot uitstekende delen zoals raam- of deurgrepen moet 10 - 15 mm bedragen.

Bij het meten van de hoogte voor het lamellengordijn adviseren we bij meting tot de vensterbank een aftrek van 10 mm. Bij meting tot de vloer moet u bij een gladde vloer ca. 1 cm boven de vloer vrijhouden en bij hoogpolige en "schuine" vloeren ca. 3 cm.

Plafondmontage

Lamellengordijn: Plafondmontage

Het lamellengordijn wordt standaard met speciale houders aan het plafond bevestigd. Ook montage in de vensternis is probleemloos mogelijk.

Lamellengordijn: Snelmontageclip

Voor montage aan verlaagde plafonds zijn snelmontageclips verkrijgbaar die zonder boren eenvoudig aan de aanwezige dwarsdragers worden bevestigd. Voorwaarde is dat de dwarsdragers 24 tot 26 mm dikke T-profielen zijn.

Wandinstallatie

Lamellengordijn: Wandinstallatie

Voor montage tegen de wand wordt het lamellengordijn met wandhouders met instelbare afstandmaten geleverd. Deze zijn verkrijgbaar in drie varianten, zodat een wandafstand (W) van 6 tot 10,4 cm kan worden gerealiseerd.

Montage met inbouwprofiel

Lamellenmontage: Montage met inbouwprofiel

Door het inbouwprofiel (kleur wit) is een verborgen montage van de rail mogelijk. Daarvoor wordt de gordijnrail met houderclips in het inbouwprofiel geklemd. Voor het inbouwprofiel zijn extra plafondhouders en eindkappen leverbaar.

Waroom sundiscount?
 • Kwaliteit van het werk van Duitsland
 • Op maat gemaakt
 • Grote kleurencollectie
 • Snelle levering
 • Enorme keuze, gunstige prijzen
 • Duurzaamheid als doel