Rechthoekig, lichtpaars plafond lamellensysteem

Verticale lamellen voor plafondramen

Een lamelgordijn voor plafondramen, licht­koepels en serres.

Plafond-lamellengordijnen zijn speciaal ontworpen voor de beschaduwing van bovenlichten en dakramen. In tegenstelling tot traditionele verticale lamellen worden de lamellen tussen twee geleidingsrails gehangen en door veerspanning vastgehouden. Hierdoor wordt doorhangen van de lamellen voorkomen.

 • type V020: max. breedte 400 cm, max. hoogte 500 cm
 • type V025: max. breedte 200 cm, max. lengte 450 cm
 • Bediening via ketting/koord of motor
 • Lamellenbreedte 127 mm, 89 mm of 63,5 mm
 • Lamellenpakketzijde links, rechts, midden of als middensluiting
 • Montage aan plafond of wand

Welk lamelgordijn word het?

3D-Sketch drawing van het verticaal lamellengordijn V020

V020

Boven en onder geleide verticaal system met lamellen die door veren worden gespannen tussen twee rails.
Adviesprijs vanaf 99 € vanaf 69 €
3D-Sketch drawing van het horizontaal lamellengordijn V025

V025

Horizontaal gemonteerde plafondsystem met door veren gespannen lamellen tussen twee rails.
Adviesprijs vanaf 99 € vanaf 69 €

Voordelen van plafond-lamelgordijnen

Plafond-lamelgordijnen zijn innovatieve plafondoplossingen die in tal van moderne bouwprojecten worden toegepast. Deze systemen bestaan uit lamellen met veerspanning, die tussen rails zijn bevestigd. Deze constructie zorgt ervoor dat de lamellen altijd strak gespannen blijven en niet doorhangen.

Er zijn twee hoofdtypen plafond lamellen gordijnen die verschillen in hun oriŽntatie: het verticale type V020 en het horizontale type V025.

Verticaal gebruik (type V020)

3D-Sketch drawing van het verticaal lamellengordijn V020

Het lamellengordijn V020 is ontworpen voor verticaal gebruik en voor het beschaduwen van hellende daken. In tegenstelling tot de lamelgordijn met vrijhangende lamellen, worden de lamellen in dit lamellengordijn ook geleid in een rail aan de onderkant, zodat de lamellen altijd strak staan. Met zijn moderne en gestructureerde look is deze lamellengordijn ook ideaal voor grote ruimtes – als decoratief element of voor visuele afscheiding.

 • max. breedte 400 cm
 • max. hoogte 500 cm

Horizontaal gebruik (type V025)

3D-Sketch drawing van het horizontaal lamellengordijn V025

Het lamellengordijn type V025 is bedoeld voor horizontaal gebruik op dakramen en plafondramen zoals serres. Houd er rekening mee dat bij bediening met ketting en koord de bedieningselementen tussen de rails gespannen zijn. Voor een eenvoudigere bediening kan de omkeerbare ketting ook vrij naar beneden hangen.

Voor hoge plafonds raden we gemotoriseerde bediening aan. Elke rail is uitgerust met een motor. Synchronisatie zorgt ervoor dat de motoren op dezelfde snelheid draaien.

 • max. breedte 200 cm
 • max. lengte 450 cm

Bedieningsvarianten

Met hun geavanceerde bedieningsopties bieden plafondlamellen een hoge mate van flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Handmatig of gemotoriseerd – beide systemen maken een nauwkeurige regeling van de lamellen mogelijk en dragen bij aan een optimale sfeer in de ruimte. Terwijl handmatige bediening punten scoort door zijn eenvoud, biedt de gemotoriseerde versie maximaal gemak en controle dankzij extra functies en smart home mogelijkheden. Gemotoriseerde bediening is vooral handig bij installatie aan een moeilijk bereikbaar plafondraam.

Ketting/koord

Lamellengordijn: Bedieningsvariant ketting/koord

Draaien van de lamellen: De lamellen kunnen tot 180į worden gedraaid dankzij een kogelketting die langs de voorkant loopt. Deze ketting is gemakkelijk te hanteren en maakt een nauwkeurige regeling van de helling van de lamellen mogelijk, waardoor de lichtdoorlatendheid en privacy naar wens kunnen worden aangepast.

Een zogenaamde plafondkap is optioneel verkrijgbaar voor type V025, waardoor het eenvoudig is om te draaien vanaf de vloer, zelfs op grote installatiehoogtes.

De lamellen openen en sluiten: Het lamellensysteem wordt volledig geopend en gesloten door middel van een koord dat langs de voorkant loopt.

Motorbediening

Lamellengordijn: Bedieningsvariant motor

Handige bediening: De IQ motor biedt een handige en efficiŽnte bediening van het lamelgordijn. Naast de basisfuncties – openen en sluiten – en de lamellen 180° draaien, biedt de IQ aandrijving extra functies voor optimaal gebruik.

Decoratieve positie: Een speciale functie van de IQ-motor is de decoratieve positie. In deze stand draaien de lamellen tot 150į en wordt het hele lamelgordijn bewogen. Deze stand zorgt voor een harmonieuze lichtverdeling en een aantrekkelijk uiterlijk.

Tussenstopfunctie: Met de tussenstopfunctie kan het lamellengordijn op een vooraf ingestelde positie stoppen voordat hij volledig geopend of gesloten wordt. Dit maakt flexibele licht- en zichtregeling mogelijk. Met nog een klik op de bediening gaat het gordijn vervolgens naar de eindpositie.

Overbelastingsdetectie: Voor maximale veiligheid is de IQ motor uitgerust met overbelastingsdetectie. Deze functie beschermt het systeem tegen mogelijke schade door overbelasting.

Waroom sundiscount?
 • Kwaliteit van het werk van Duitsland
 • Op maat gemaakt
 • Grote kleurencollectie
 • Snelle levering
 • Enorme keuze, gunstige prijzen
 • Duurzaamheid als doel