Dachgeschoss mit zwei Dachfenster-Jalousien passend für Roto

Aluminium jaloezie op maat voor Roto-ramen

Onze aluminium jaloezieŽn worden passend op maat gemaakt voor Roto-dakramen. U kunt de juiste afmetingen heel gemakkelijk selecteren aan de hand van de opgaven op het typeplaatje. Met onze twee verschillende uitvoeringen Comfort Line en Jalousiemix zult u een keuze moeten maken.

  • Geschikt voor dakramen en schuine ramen tot 60į hellig
  • Eenvoudigste configuratie middels type-bordje
  • 25 mm brede lamellen met speciaal gelegeerd, uiterst flexibel aluminium
  • Comfort Line: meer dan 40 lamelkleuren, boven-/onderrail en koorden op kleur
  • Jalousiemix: meer dan 160 lamelkleuren en 29 railkleuren
Adviesprijs vanaf 50 € vanaf 35 €
Configureren

Roto-dakramen: Type en grootte

Plaatsing van de typeplaatjes bij Roto-dakramen

U vindt het typeplaatje als het raam geopend is (schoonmaakstand) op het raam of op de vensterbank rechts of links, als reliŽfplaatje of achter een kunststof klep. De informatie bevat het type raam, de afmetingen en eventueel het bouwjaar.

Voorbeelden voor Roto-raamtypen:
310, 311, 312, 320 Plus, 321 Plus, 322 Plus, 410, 417, 435, 627, 735, 847, R7, R8

Voorbeelden voor Roto-raamafmetingen:
5/7, 5/9, 6/11, 8/14, 13/7, 65/10, 5/10 (023), 7/10 (043), 8/12 (065), 10/14 (087)

Jaloezie voor Roto-dakramen in detail

Onze aluminium jaloezie voor Roto-dakramen is in twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, afhankelijk van de gekozen kleur voor de lamellen.

Uitvoering Comfort Line

Lamelkleuren van de dakraam-jaloezie Comfort Line

De 25 mm brede aluminium lamellen zijn verkrijgbaar in meer dan 40 kleuren: eenkleurig, met metallic-effecten of met gestructureerd oppervlak.

Voor een perfect uiterlijk bij uw ramen wordt de kleur van de bovenrail, de onderrail en de koorden aan de door u gevraagde lamelkleur aangepast. Zowel de eindkappen aan de rails als de tuimelstang zijn gemaakt van doorzichtige kunststof.

Uitvoering Jalousiemix

Lamelkleuren van de dakraam-jaloezie Jalousiemix

De dakraam-jaloezie Jalousiemix combineert design en kwaliteit. Voor de kleur van de 25 mm brede lamellen kunt u kiezen uit een bonte hoeveelheid, in mat, matglanzend, zijdeglanzend ruw, geborsteld, geperforeerd, met mozaÔekpatronen, hamerslagstructuur of met houtlook. De versterkte lamellen van zeer flexibel aluminium van een speciale legering zijn extreem elastisch en toch slag- en krasbestendig.

Voor de boven- en onderrail kunt u kiezen uit 29 kleuren. Zowel de eindkappen aan de rails als de tuimelstang zijn gemaakt van doorzichtige kunststof.

Schets van de onderrail van de dakraam-jaloezie

De afmetingen van de onderrail zijn 25 mm in de breedte en 4 mm in de hoogte.

Schets van de bovenrail van de dakraam-jaloezie

De afmetingen van de bovenrail variŽren afhankelijk van de geselecteerde manier van bedienen:

  • Afmetingen bovenrail bij koord en tuimelstang:
  • Breedte: 27 mm, hoogte 19 mm
  • Afmetingen bovenrail bij mono-aandrijving:
  • Breedte: 25 mm, hoogte 25 mm

Montage van de dakraamjaloezie

Dakhelling bij jaloezieŽn voor dakramen

De plafondbalk en de bevestigingsaccessoires voor de versteviging in de sponning evenals de draaistangbeugel en draadwikkelaar (of kettinghouder) voor schroeven zijn reeds bij de levering inbegrepen.

Ons dakraamjaloezie is geschikt voor een helling tot 60į en wordt op zijn plaats gehouden door de versteviging in de sponning. Vanaf een hellingshoek van 45į worden de lamellen tussen de ladderkoorden geleid, waardoor doorzakken wordt voorkomen.

Bedieningsvarianten van de dakraam-jaloezie

De op maat gemaakte jaloezie voor Roto-dakramen wordt standaard bediend met een trekkoord en een tuimelstang. Optioneel is ook bediening met een eindloos ketting of een eindloos koord mogelijk.

Koord en tuimelstang

Bediening van de jaloezie: Tuimelstang en koord

De bediening met koord en tuimelstang is de bekendste bediening. Met het koord opent of sluit u de jaloezie en met de tuimelstang zet u de lamellen van de jaloezie in de gewenste stand.

Daarbij kunt u kiezen voor bediening aan de rechter- of de linkerkant van de jaloezie.

Optioneel kunt u deze bediening ook krijgen met een buigzame tuimelstang. De buigzame tuimelstang is wit en de bedieningslengte wordt aangepast aan de standaardlengten 35 cm, 85 cm en 125 cm.

De inschroefbare tuimelstanghouder wordt meegeleverd.

Eindloos ketting

Bediening van de jaloezie: Eindloos ketting

De eindloos ketting heeft zijn dienst duidelijk bewezen bij rolgordijnen en deze bediening is nu ook verkrijgbaar voor jaloezieŽn. De eindloos ketting trekt de jaloezieŽn omhoog of omlaag, en tevens wordt met deze ketting de stand van de lamellen gewijzigd.

Ook hier kunt u kiezen of de eindloos ketting links of rechts van de jaloezie komt.

Om de ketting en de bijbehorende kettingaandrijving in kleur op uw jaloezie aan te passen kunt u ook de kleur van de ketting en de aandrijving kiezen. Daarbij kunt u kiezen uit de kleuren wit, grijs en zwart.

Eindloos koord

Bediening van de jaloezie: Eindloos koord

Met het eindloos koord kunt u de jaloezie niet alleen openen en sluiten, maar ook de stand van de lamellen veranderen. U bedient de jaloezie dus met ťťn enkel bedieningselement.

Natuurlijk hebt u ook bij de bediening met een eindloos koord de keuze of u deze bediening aan de rechter- of linkerkant wilt hebben.

);