Dachgeschoss mit zwei Dachfenster-Jalousien Jalousiemix

Aluminium jaloezie op maat voor dakramen Jalousiemix

Met de dakraam-jaloezie Jalousiemix schept u uw eigen geheel individuele jaloezie. De meer dan 150 lamelkleuren en 29 railkleuren laten geen wens onvervuld en bieden veel ruimte voor creativiteit.

 • Geschikt voor dakramen en schuine ramen tot 60į hellig
 • Afmetingen tot 120 cm breed en 160 cm hoog
 • 25 mm brede versterkte, elastische, krats- en klopvaste aluminium lamellen
 • Meer dan 100 lamelkleuren
 • 29 kleuren voor boven- en onderrail
 • Bediening: trekkoord en tuimelstang, eindloos koord of doorlopende ketting
Adviesprijs vanaf 84 € vanaf 62 €
Configureren

Dakraam-jaloezie Jalousiemix in detail

Lamelkleuren van de dakraam-jaloezie Jalousiemix

De dakraam-jaloezie Jalousiemix combineert design en kwaliteit. Voor de kleur van de 25 mm brede lamellen kunt u kiezen uit een bonte hoeveelheid, in mat, matglanzend, zijdeglanzend ruw, geborsteld, geperforeerd, met mozaÔekpatronen, hamerslagstructuur of met houtlook. De versterkte lamellen van zeer flexibel aluminium van een speciale legering zijn extreem elastisch en toch slag- en krasbestendig.

Voor de boven- en onderrail kunt u kiezen uit 29 kleuren. Zowel de eindkappen aan de rails als de tuimelstang zijn gemaakt van doorzichtige kunststof.

Schets van de onderrail van de dakraam-jaloezie

De afmetingen van de onderrail zijn 25 mm in de breedte en 4 mm in de hoogte.

Schets van de bovenrail van de dakraam-jaloezie

De afmetingen van de bovenrail variŽren afhankelijk van de geselecteerde manier van bedienen:

 • Afmetingen bovenrail bij koord en tuimelstang:
 • Breedte: 27 mm, hoogte 19 mm
 • Afmetingen bovenrail bij mono-aandrijving:
 • Breedte: 25 mm, hoogte 25 mm

Montage van de dakraamjaloezie

Dakhelling bij jaloezieŽn voor dakramen

De plafondbalk en de bevestigingsaccessoires voor de versteviging in de sponning evenals de draaistangbeugel en draadwikkelaar (of kettinghouder) voor schroeven zijn reeds bij de levering inbegrepen.

Ons dakraamjaloezie is geschikt voor een helling tot 60į en wordt op zijn plaats gehouden door de versteviging in de sponning. Vanaf een hellingshoek van 45į worden de lamellen tussen de ladderkoorden geleid, waardoor doorzakken wordt voorkomen.

Animatie voor het verwijderen van de Velux-houder in het dakraam

Het gaat bij deze jaloezieŽn niet om een origineel product van Velux maar om een voordelig en desondanks op de millimeter nauwkeurig overeenkomend alternatief. Nauwkeurig passend in uw originele Velux-raam.

Let op dat het bij een aantal ramen nodig kan zijn om de kappen van de originele Velux-houders te verwijderen. De animatie laat zien hoe gemakkelijk dat gaat.

Verwijder de kap voorzichtig met een spatel, een klein beiteltje of een brede schroevendraaier. Daarna kunt u onze jaloezieŽn eenvoudig monteren.

Bedieningsvarianten van de dakraam-jaloezie Jalousiemix

De bediening van de op maat gemaakte dakraam-jaloezie Jalousiemix vindt plaats met een koord en een tuimelstang. Optioneel is ook bediening met een eindloos ketting of een eindloos koord mogelijk.

Koord en tuimelstang

Bediening van de jaloezie: Tuimelstang en koord

De bediening met koord en tuimelstang is de bekendste bediening. Met het koord opent of sluit u de jaloezie en met de tuimelstang zet u de lamellen van de jaloezie in de gewenste stand.

Daarbij kunt u kiezen voor bediening aan de rechter- of de linkerkant van de jaloezie.

Optioneel kunt u deze bediening ook krijgen met een buigzame tuimelstang. De buigzame tuimelstang is wit en de bedieningslengte wordt aangepast aan de standaardlengten 35 cm, 85 cm en 125 cm.

De inschroefbare tuimelstanghouder wordt meegeleverd.

Eindloos ketting

Bediening van de jaloezie: Eindloos ketting

De eindloos ketting heeft zijn dienst duidelijk bewezen bij rolgordijnen en deze bediening is nu ook verkrijgbaar voor jaloezieŽn. De eindloos ketting trekt de jaloezieŽn omhoog of omlaag, en tevens wordt met deze ketting de stand van de lamellen gewijzigd.

Ook hier kunt u kiezen of de eindloos ketting links of rechts van de jaloezie komt.

Om de ketting en de bijbehorende kettingaandrijving in kleur op uw jaloezie aan te passen kunt u ook de kleur van de ketting en de aandrijving kiezen. Daarbij kunt u kiezen uit de kleuren wit, grijs en zwart.

Eindloos koord

Bediening van de jaloezie: Eindloos koord

Met het eindloos koord kunt u de jaloezie niet alleen openen en sluiten, maar ook de stand van de lamellen veranderen. U bedient de jaloezie dus met ťťn enkel bedieningselement.

Natuurlijk hebt u ook bij de bediening met een eindloos koord de keuze of u deze bediening aan de rechter- of linkerkant wilt hebben.

Waroom sundiscount?
 • Kwaliteit van het werk van Duitsland
 • Op maat gemaakt
 • Grote kleurencollectie
 • Snelle levering
 • Enorme keuze, gunstige prijzen
 • Duurzaamheid als doel